Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Η Πάφος ανάμεσα στους 20 κορυφαίους προορισμούς τουρισμού

H Περιοχή της Πάφου φημίζεται σε όλο τον κόσμο ως η γενέτειρα της Αφροδίτης, ως προορισμός που συνδυάζει πανέμορφο φυσικό τοπίο, ιστορικά ενδιαφέροντα και γραφικές ακτές, και τώρα έχει ακόμη ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό: Το χρυσό μετάλλιο στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό «Ακτές Ποιότητας», όπου ανακηρύχθηκε ως μια εκ των 20 πιο αειφόρων τουριστικών προορισμών στην Ευρώπη, ανάμεσα σε 1.000 υποψηφιότητες. Η τελετή απονομής των βραβείων του 2013 έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Gozo της Μάλτας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, το βραβείο «Ακτή Ποιότητας» ξεκίνησε το 2009 και απονέμεται σε παράκτιους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και φορείς τουρισμού, που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και υλοποιούν πρακτικές για τη διαχείριση των παράκτιων περιοχών που υπάγονται στη δικαιοδοσία τους, βελτιώνοντας τις πολιτικές τους που αφορούν, μεταξύ άλλων, την προστασία του παράκτιου περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς και των κοινωνικών δομών. Απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε πενήντα τοπικές αυτοδιοικήσεις της Ευρώπης, με βάση την επίδοση των υποψηφίων σε 20 κριτήρια που καλύπτουν πέντε θεματικές περιοχές.

Στον φάκελο της υποψηφιότητας, την ετοιμασία του οποίου συντόνισε η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, συμμετείχαν οι Δήμοι Πάφου, Γεροσκήπου, Πέγειας και Πόλης Χρυσοχούς, τα κοινοτικά συμβούλια Χλώρακας, Κισσόνεργας και Νέου Χωρίου, και ο ΠΑΣΥΞΕ Πάφου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ήταν η πρώτη συλλογική υποψηφιότητα που υποβλήθηκε για το θεσμό της "Ακτής Ποιότητας", και αυτή η ευρεία συνεργασία έκανε τη διαφορά στη διάκριση της Πάφου, ως τέτοιου ποιοτικού  προορισμού. Η βράβευση με το χρυσό μετάλλιο, προστίθεται στην ανακοίνωση, τονίζει τη σημασία της συνεργασίας ανάμεσα στις τοπικές αρχές και τους φορείς, καθώς και την επιθυμία, αλλά και τη δέσμευση των τοπικών φορέων της Πάφου, να προωθήσουν ένα πιο αειφόρο μοντέλο παράκτιας ανάπτυξης.

Η Πάφος πλέον περιλαμβάνεται στη λίστα των παράκτιων προορισμών ποιότητας της Ευρώπης «The Top 20 Sustainable Destinations» και προωθείται ως ο προορισμός που φροντίζει ώστε το περιβάλλον να παραμένει καθαρό και να ακολουθεί πρακτικές για προστασία και ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στην Πάφο της ποιότητας, ο επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει ξεκούραστες, αλλά και ασφαλείς διακοπές, παράδοση και πολιτισμό, φύση και καθαρές θάλασσες.

Το χρυσό μετάλλιο και μια θέση στον κατάλογο των 20 πιο "πράσινων" παράκτιων και νησιώτικων περιοχών της Ευρώπης, τιμά την Πάφο, αλλά την ίδια στιγμή την δεσμεύει για συνέχιση και βελτίωση των πρακτικών που ακολουθεί, αφού σε δύο χρόνια θα κριθεί και πάλι από τον θεσμό, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών