10ο Συνέδριο Λιανικού Εμπορίου: Αλλαγές και σοκ στην αγορά

Σοκ έχει υποστεί το λιανεμπόριο και οι καταναλωτές όπως λέχθηκε στο 10ο Συνέδριο Λιανικού Εμπορίου. Οι προμηθευτές έχουν από τη μία να αντιμετωπίσουν το σοβαρό πρόβλημα των καθυστερημένων πληρωμών και από την άλλη καταναλωτή ο οποίος αλλάζει τον τρόπο και τον τόπο που ψωνίζει, καθώς το εισόδημά του έχει μειωθεί.

Το 2013 η κατανάλωση έχει μειωθεί κατά 15% ενώ εκτιμάται ότι θα μειωθεί ακόμα 5% το 2014. Παρόλα αυτά, σήμερα «βασιλιάς» του λιανεμπορίου είναι ο καταναλωτής και αυτός είναι που θα καθορίσει το μέλλον του κλάδου.

Γενική διαπίστωση πάντως είναι ότι στο μέλλον προβλέπεται κλείσιμο περαιτέρω καταστημάτων, πέραν της υπεραγοράς Ορφανίδη, για να μπορέσουμε να διατηρηθούμε ως υγιής οικονομία. Ταυτόχρονα θα επέλθουν και άλλες εξαγορές και συγχωνεύσεις, θα αυξηθούν οι αγοραστικοί όμιλοι τύπου MAS, ενώ ενδέχεται να έχουμε στην Κύπρο και την κάθοδο franchise λιανέμπορων.

Αύξηση προσφορών και private labels, αλλά και μείωση των τιμών θα αποτελέσουν τα γενικά χαρακτηριστικά του μέλλοντος.
 

Δειτε Επισης

Οριακή άνοδος του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Μάιο-Πού καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις
Ανακοίνωσε... Beautyline η Wolt-Ισχυροποιεί περαιτέρω την παρουσία της στην αναπτυσσόμενη αγορά ομορφιάς
Αισιοδοξεί το λιανεμπόριο λόγω τουρισμού εν μέσω ενεργειακής και υδατικής κρίσης-Ισχυρές οι προοπτικές ανάπτυξης
Δυναμική είσοδος Punin Group στον τομέα της οινοποιίας-Εξαγόρασε το Hadjiantonas Winery
Εξοπλισμός για κάθε επιχείρηση με τη σφραγίδα της ΙΚΕΑ
Σκλαβενίτης Κύπρου: Τρέχει το πλάνο ανακαινίσεων και ενσωμάτωσης των καταστημάτων Παπαντωνίου στο δίκτυό της
Μήνυμα Υπουργείου Ενέργειας στις εταιρείες εμπορίας καυσίμων-«Να επιδείξουν μέγιστη υπευθυνότητα για τις τιμές»
Η CPO φέρνει την Korres στο Mall of Cyprus-Ποιο είναι το ελληνικό brand που κατέφθασε στο εμπορικό κέντρο
Ετήσια αύξηση στην αξία κύκλου εργασιών στο χονδρικό εμπόριο και στα οχήματα το α΄ τρίμηνο
Προετοιμάζουν το έδαφος για απότομη αύξηση των τιμών καυσίμων οι πρατηριούχοι-«Απλώς ακολουθούμε τις τιμές»