Powered by

Tesco, Asda και Sainsbury’s δημοφιλείς στο διαδίκτυο

 

Ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμοί στο διαδίκτυο για τους Βρετανούς καταναλωτές εξελίσσονται οι ιστοσελίδες των υπεραγορών. Παρόλα αυτά μόνο το 27% τις χρησιμοποιούν για να παραγγείλουν προϊόντα on line για home delivery.
 
Πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε το περιοδικό The Grocer, τον περασμένο Ιανουάριο, ανέδειξε ότι οι πιο δημοφιλείς σελίδες είναι αυτές των υπεραγορών Tesco, Asda και Sainsbury’s, με 21%, 9% και 5% αντίστοιχα. Αντίθετα, η έλλειψη on line παρουσίας για τα Morrisons λειτουργεί αποτρεπτικά για τους καταναλωτές.  
 
Σύμφωνα με την έρευνα, το 41% των καταναλωτών χρησιμοποιεί περισσότερο τις ιστοσελίδες για να κάνει έρευνα αγοράς των τιμών και το 37% για να δει τις καινούργιες προσφορές, παρά για να κάνουν παραγγελίες από το διαδίκτυο. Επίσης, στην ερώτηση ποια υπεραγορά προσφέρει value for money, την πρωτιά κατέκτησε η Asda με 27% (σε δείγμα 500 ατόμων, τον Ιανουάριο 2013) όταν στην ίδια έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2012, σε δείγμα 479 ατόμων, το ποσοστό άγγιζε το 24%. Στα ίδια ποσοστά, στο 17% και τις δύο φορές, κινήθηκε η Tesco στη δεύτερη θέση και στην τρίτη η Aldi, με 15% τον Νοέμβριο του 2012 και μικρή μείωση, στο 13% τον Ιανουάριο του 2013.   
 
Η έρευνα The Shop Waves διεξάγεται για λογαριασμό του The Grocer από την εταιρεία research & consulting him!. Η συγκεκριμένη έρευνα πήρε δείγμα 500 απαντήσεων σε 50 ερωτήσεις που τέθηκαν on line.
 
Σε μια άλλη εξέλιξη, οι χονδρέμποροι και προμηθευτές της Βρετανίας ωθήθηκαν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία του κινητού τηλεφώνου και τα social media για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πελατών. Σε αντίθετη περίπτωση, όσοι δεν ακολουθούν τις τεχνολογικές εξελίξεις κινδυνεύουν με μείωση πωλήσεων. Πάντως, πολλοί είναι αυτοί που βλέπουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρονται ενώπιό τους και σπεύδουν να τα εκμεταλλευτούν δεόντως. 
 

Δειτε Επισης

Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί
Σταθερός ο πληθωρισμός στη Βρετανία-Στο 2,2% τον Αύγουστο
Γιατί οι δυτικές εταιρείες εγκαταλείπουν την Κίνα
H Fed ανοίγει τα χαρτιά της για τα επιτόκια-Ποιο είναι το μεγάλο δίλημμα