Microsoft Κύπρου:Μείωση εξόδων με επενδύσεις στην τεχνολογία

Η αγορά τεχνολογίας, όπως είναι φυσικό, είναι μουδιασμένη και επιφυλακτική, αναφέρει ο Κώστας Λουκά, Γενικός Διευθυντής Microsoft Κύπρου. «Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κάνουμε προβλέψεις για το πώς θα κινηθεί μεσοπρόθεσμα αλλά σίγουρα στο άμεσο μέλλον προβλέπουμε μια δυστοκία σε επίπεδο αποφάσεων», αναφέρει. Μάλιστα, ο κ. Λουκά θεωρεί κομβικής σημασίας το ξεκαθάρισμα και την ομαλοποίηση του τραπεζικού τοπίου μιας και αυτό θα βοηθήσει τον σωστό προγραμματισμό των επιχειρήσεων. Από την άλλη, η Microsoft Κύπρου αισθάνεται την υπευθυνότητα να επικοινωνήσει τις άμεσες ευκαιρίες που δίνει η τεχνολογία της εταιρείας στην δραστική μείωση του κόστους και την αύξηση της παραγωγικότητας. «Οι εποχές που υπήρχε η δυνατότητα υποστήριξης υπερβολικά ακριβών λύσεων με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί», υπογραμμίζει.

Ερωτηθείς για τα μέτρα που παίρνει η εταιρεία να βοηθήσει τους πελάτες της, σχολιάζει ότι η Microsoft επενδύει σταθερά και μακροπρόθεσμα στην Κυπριακή αγορά τεχνολογίας από την ημέρα ίδρυσής της στη Δημοκρατία. «Αυτό είναι για εμάς θέσφατο, μη διαπραγματεύσιμο. Ειδικά δε στις παρούσες αντίξοες συνθήκες είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη στους συνεργάτες και τους πελάτες μας. Οι άνθρωποι της Microsoft Κύπρου είναι από την πρώτη στιγμή διαθέσιμοι να ακούσουν και να ανταποκριθούν στα αιτήματα που φτάνουν στα γραφεία μας».

Αναφερόμενος στην κρίση σχολιάζει ότι προφανώς όταν κλονίζεται το παραγωγικό μοντέλο μιας χώρας και ενώσω αναζητεί το νέο, η οικονομική δραστηριότητα αναμένεται να πιεστεί. «Από την άλλη, η κρίση είναι μια ευκαιρία να δούμε τα πράγματα από μηδενική βάση και να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητές μας. Αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι επώδυνη αλλά σίγουρα θα μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι», καταλήγει.

Δειτε Επισης

Η Cosmos Business Systems υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση Data Center της CΥΤΑ
Επιτυχής η πρώτη άσκηση κυβερνοασφάλειας-Σημαντικό ορόσημο για την ενίσχυση της ετοιμότητας της Κύπρου
Πώς το ΑΙ αναβαθμίζει συνολικά το CRM και οι λύσεις που προσφέρει η Softone
ΓΔΕΕ: Άκυρο το πρόστιμο από Κομισιόν κατά της Google για το AdSense
Ψηφιακή μετάβαση και καινοτομία: Έννοιες συνυφασμένες με την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου
SignalGeneriX: Η πρώτη κυπριακή εταιρεία που διακρίνεται στα διεθνή βραβεία αριστείας τεχνολογίας στρατού 2024
Βασικοί παράγοντες που οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό
Η εμπειρία στο 4th Summer School For Female Leadership In The Digital Age-Ένα πρόγραμμα της Huawei (pics)
Το European Researchers’ Night επιστρέφει στην Κρατική Έκθεση στις 27 Σεπτεμβρίου
Cablenet: Φέρνει το γαλλικό πρωτάθλημα Ligue 1 ξανά στην οθόνη σας με νέα πενταετή συμφωνία