Powered by

Τα προϊόντα της ΦΑΓΕ πάνε Αρμενία

 

Άνοιγμα και στην αγορά της Αρμενίας πραγματοποιεί η γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ, η οποία προχώρησε σε συνεργασία με την αλυσίδα σούπερμαρκετ SAS Group για την προώθηση των προϊόντων της στην τοπική αγορά.
 
Η ελληνική γαλακτοβιομηχανία είναι η πρώτη εταιρεία, η οποία εισάγει ελληνικό γιαούρτι στην αγορά της Αρμενίας και η οποία έχει παράδοση στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων και ιδιαίτερα γιαουρτιού παράγοντας ένα τύπο γιαούρτια που ονομάζεται «matzun».
 
Σύμφωνα με έκθεση της Υπηρεσίας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής πρεσβείας στο Ερεβάν της Αρμενίας, που δημοσιοποιήθηκε στις 5 Απριλίου, οι εισαγωγές προϊόντων γιαούρτης υπερδιπλασιάστηκαν στο διάστημα 2006 – 2011 στοιχείο που δείχνει την αυξημένη ζήτηση στα συγκεκριμένα προϊόντα, αλλά και τα περιθώρια ανάπτυξης που υπάρχουν. 
 
«Η προσπάθεια της ΦΑΓΕ είναι σημαντική, καθώς αφενός πρόκειται για προϊόν που έχει ιδιαίτερη ταυτότητα που αναβαθμίζει την παρουσία των ελληνικών προϊόντων στην Αρμενία και αφετέρου, διότι η αλυσίδα SAS που το διακινεί τα προϊόντα της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας έχει καταξιωθεί για την ποιότητα των υπηρεσιών της», σημειώνει το σχετικό έγγραφο της Υπηρεσίας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ερεβάν.
 
Όπως αναφέρει η έκθεση, το 2006 εισήχθησαν στην αγορά της Αρμενίας 80 τόνοι γιαουρτιού (κυρίως με φρούτα) ολλανδικών και ιταλικών γαλακτοβιομηχανιών, ενώ το 2011 η συνολική ποσότητα των εισαγωγών ανήλθε στους 180 τόνους.
 

Δειτε Επισης

Υδρογονάνθρακες: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το οικόπεδο νότια της Πελοποννήσου, ενδιαφέρον από Chevron
Στο 3,1% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο-Η σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρωζώνη
Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τις επενδυτικές προτεραιότητες ESG των επιχειρήσεων στην Ελλάδα
Εντυπωσιακή άνοδος της αγοράς πολυτελών ακινήτων στην Ελλάδα-Οι λόγοι του επενδυτικού ενδιαφέροντος
Έσπασε τα ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός το 2024-36 εκατ. επισκέπτες και σχεδόν 22 δισ. έσοδα
Ταμείο Ανάκαμψης: Το deadline του 2026 και το 18μηνο των προκλήσεων για την ελληνική οικονομία
Πρωτογενές πλεόνασμα δύο δις ευρώ τον Ιανουάριο στην Ελλάδα
Ελληνικές τράπεζες: Η ώρα των οικονομικών αποτελεσμάτων με επίκεντρο τα μερίσματα
Στο 2,7% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο-Αύξηση 31,6% στις αερομεταφορές και 26,5% στο αέριο
Στα 12,1 δις ευρώ ο τζίρος των ελληνικών σούπερ μάρκετ το 2024-Τι άλλαξε στις πωλήσεις