powered by

Χριστοφίδης: Οι υπηρεσίες προσφέρουν 8 δις στην οικονομία

«Ο τομέας υπηρεσιών ευθύνεται για το 40% του ΑΕΠ της χώρας, συνεισφέροντας €8 δις στο κράτος», δηλώνει ο Ανδρέας Χριστοφίδης, managing director της KPMG Κύπρου στο περιοδικό Gold Απριλίου. Συγκεκριμένα, ο κ. Χριστοφίδης σχολιάζει ότι πιθανή συρρίκνωση του τομέα θα υπονομεύσει την αποπληρωμή του χρέους, γεγονός που θέτει ερωτήματα για την απόφαση του πρώτου Eurogroup να κουρέψει τις καταθέσεις.

Παράλληλα, ο κ. Χριστοφίδης θεωρεί ότι η αύξηση του εταιρικού φόρου κατά 2.5% είναι διαχειρίσιμη και δεν πρόκειται να επηρεάσει αρνητικά την Κύπρο ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο. «Η Κύπρος θα συνεχίσει να έχει ένα από τα καλύτερα φορολογικά συστήματα στην Ευρώπη», υπογραμμίζει.

Τέλος, ο κ. Χριστοφίδης αναφερόμενος στις προβλέψεις του Eurogroup για μείωση των εργασιών της κυπριακής οικονομίας κατά 15%, σχολιάζει ότι πρέπει να παρθούν μέτρα που θα περιορίσουν τις αρνητικές επιπτώσεις του bail out.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Εννέα κορυφαίες εταιρείες με έδρα την Κύπρο που υιοθέτησαν εργαλεία AI
Familychef: Πλάνα...διατροφής και μια εταιρεία που έχει ως στόχο οι πελάτες της να μάθουν να τρώνε σωστά
Stoiximan και Απόλλων Λεμεσού στο πλευρό της τρίτης ηλικίας με ουσιαστική στήριξη στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο
Προχωρά στη δημιουργία δικτύου εγκαταστάσεων διαχείρισης δημοτικών αποβλήτων το Τμήμα Περιβάλλοντος
Επενδύει στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο ο ΣΕΛΚ-Εκδήλωση με επίκεντρο την δεντροφύτευση και την βιωσιμότητα
Πώς ενδυναμώνει τη θέση της Ελληνικής στον ασφαλιστικό τομέα η απόκτηση της CNP-Αύξηση μεριδίων αγοράς και εσόδων
Πασχαλινό μήνυμα από τον Φιλόκυπρο Ρουσουνίδη...Η διαβεβαίωση που δίνει προς τα μέλη του ΚΕΒΕ(video)
Οι δηλώσεις των χορηγών του 15ου Nicosia Economic Congress (vid)
Μαρία Μαρκίδου Γεωργιάδου: Το Cyprus Seeds ανάμεσα στα κορυφαία εκκολαπτήρια startups στην Ευρώπη
Το Cyprus Forum-Cities επιστρέφει για τρίτη χρονιά στη Λεμεσό