Χαστούκι στις παραγγελίες γερμανικών εργοστασίων

Απροσδόκητη πτώση κατέγραψαν οι γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες στην αρχή του έτους εν μέσω απότομης πτώσης της ζήτησης από το εξωτερικό, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών της χώρας που είδαν την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας, τονίζοντας το πόσο εύθραυστη παραμένει η οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Ειδικότερα, οι γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες υποχώρησαν κατά 1,9% σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο, διαγράφοντας την κατά 1,1% αύξηση του Δεκεμβρίου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν την πτώση στο 0,6%. Ο όγκος των παραγγελιών διαμορφώθηκε κάτω από το μέσο όρο.

Τα στοιχεία υποδεικνύουν πως η «αδυναμία στη βιομηχανία δεν έχει επιλυθεί» παρότι το βελτιωμένο κλίμα που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις σηματοδοτούν θετικές προοπτικές, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Αν οι αναιμικές παραγγελίες συνεχιστούν και κατά τον Φεβρουάριο, τότε θα μπορούσαν να «ακυρώσουν» τις προσδοκίες των οικονομολόγων για ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας της Γερμανίας το α’ τρίμηνο, μετά την σύντομη συρρίκνωση στα τέλη του προηγούμενου έτους.

Οι ξένες παραγγελίες υποχώρησαν κατά 3% σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο, ενώ οι παραγγελίες από την ευρωζώνης υποχώρησαν κατά 4,1%. Οι εγχώριες παραγγελίες κατέγραψαν πτώση της τάξης του 0,6% σε σχέση με τον Δεκέμβριο.

Σε ετήσια βάση, οι παραγγελίες υποχώρησαν κατά 1,5% σε σχέση με αυτές του Ιανουαρίου του 2012. Οι παραγγελίες υποχώρησαν κατά 2,5% αν συνυπολογιστεί ο αριθμός των εργάσιμων ημερών τον Ιανουάριο του 2013 σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012.

ΠΗΓΗ: capital.gr
 

Δειτε Επισης

Fed: Καμία μείωση επιτοκίων αν ο πληθωρισμός δεν κινηθεί σταθερά προς το 2%
Λονδίνο: Αποκλιμάκωση στα ενοίκια μετά το υψηλό 18%
Η «γραμμή άμυνας» της ΕΚΤ αν υπάρξει αναταραχή στις αγορές λόγω γαλλικών εκλογών
Σε τροχιά εκτόξευσης το Bitcoin-Πιθανόν να σπάσει το ιστορικό υψηλό των $73.700
Απότομη επιβράδυνση στην επιχειρηματική δραστηριότητα της Ευρωζώνης
Fed: Αναμένει πιο πολλά στοιχεία για πτώση πληθωρισμού πριν τις μειώσεις επιτοκίων
ΗΠΑ: Αυξήθηξκαν στα 8,1 εκατ. οι ανοιχτές θέσεις εργασίας τον Μάιο παρά τα υψηλά επιτόκια
Κολλημένος στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,5% στην ευρωζώνη
UBS: Τι σημαίνει η ψήφος του πρώτου γύρου για τη Γαλλία-Οι επιπτώσεις για αγορές και επενδύσεις
Γερμανία: Στο 2,5% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο