Συνεργασία Ελλάδας-Γερμανίας για ΑΠΕ

Κοινή Δήλωση Προθέσεως για συνεργασία στην αναμόρφωση του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα υπέγραψαν το υπουργείο Περιβάλλοντος με το Γερμανικό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας (BMU) και την Ομάδα Δράσης της Κομισιόν (Task Force) για την Ελλάδα.

Με τη συγκεκριμένη Δήλωση το ΥΠΕΚΑ, το BMU και η Ομάδα Δράσης, εκφράζουν την πρόθεση τους να αναπτύξουν στενή συνεργασία στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μέσα από την παροχή τεχνικής βοήθειας συμβουλευτικού χαρακτήρα σε ένα πρόγραμμα δύο φάσεων στο διάστημα 2013-15.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη μελέτη του τεχνολογικού κόστους των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τη δημιουργία συνεργασιών στο πλαίσιο της Οδηγίας της ΕΕ για τις ΑΠΕ και την εφαρμογή καλών πρακτικών στον υποστηρικτικό μηχανισμό των ΑΠΕ.

Η αναμενόμενη βασική χρηματοδότηση για τη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων της Φάσης 1 και 2, είναι περίπου 1 εκατ. ευρώ. Ο προϋπολογισμός θα καλύψει τα έξοδα για μια ομάδα διαχείρισης στην Αθήνα και το Βερολίνο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παράσχει συγχρηματοδότηση έως και 75% του συνολικού ποσού για την ομάδα διαχείρισης η οποία υλοποιεί και θα συντονίζει τις δράσεις στην Αθήνα. Το γερμανικό υπουργείο θα συμμετάσχει μέχρι 25% του ποσού που προβλέπεται.

Δειτε Επισης

Κομισιόν: Πράσινο φως στην αναθεώρηση του ελληνικού σχεδίου ανάκαμψης
Ανεβάζει τον πήχη για την ελληνική ανάπτυξη η DBRS-Στο 1,6% το 2024
Αναβάθμιση Alpha Bank από Moody's-Σε καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας μετά από 14 χρόνια
Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο: «Βλέπει» ανάπτυξη, αλλά συστήνει δημοσιονομική επαγρύπνηση
Τα 4+1 σενάρια και τα ρίσκα για το ελληνικό χρέος-Εκθεση της Κομισιόν
Στις αγορές και η Ελλάδα με επανέκδοση δεκαετούς ομολόγου-Ο στόχος
Έγκριση αιτήματος Ελλάδας από Κομισιόν για 2,3 δισ. ευρώ σε δάνεια-Τι καλύπτει το αίτημα πληρωμής
Τι σημαίνει και πώς θα γίνει η πρόωρη αποπληρωμή δανείων €8 δις από την Ελλάδα
Bloomberg: Πρόωρη αποπληρωμή δανείων €8 δισ. σχεδιάζει η Ελλάδα
Ελλάδα: Στο 2,4% επιβραδύνθηκε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο