O Carlos Slim πρώτος στη λίστα των πλουσιοτέρων του Forbes

Ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Carlos Slim παραμένει πρώτος στη λίστα των πλουσιοτέρων του περιοδικού Forbes. Παράλληλα, ο Ισπανός «βασιλιάς της μόδας» Amancio Ortega κατάφερε να αποκλείσει από την τριάδα τον Warren Buffett.

Η περσινή λίστα του κλαμπ των δισεκατομμυριούχων άγγιζε περιουσίες των $4.6 τρις (£2.6 δις), ενώ φέτος υπολογίζεται στα $5.4 τρις, που ισοδυναμεί σε περισσότερο από ένα τρίτο της ετήσιας παραγωγής της Αμερικής, της μεγαλύτερης οικονομίας ανά το παγκόσμιο. Ο Slim κρατά τα ηνία της κούρσας με $73 δις κι ακολουθείται από τον ιδρυτή της Microsoft Bill Gates, με περιουσία $67 δις. Ο Ισπανός επιχειρηματίας του franchise Ortega ανέβηκε στην τρίτη θέση με περιουσία που αγγίζει τα $57 δις. Υπολογίζεται μάλιστα, ότι έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη αύξηση προσθέτοντας $19.5 δις στην περιουσία του, παρά το γεγονός ότι η Ισπανία περνά τη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση στην Ευρώπη, με την ανεργία να αγγίζει το 55%. Άφησε έτσι, τέταρτο τον Warren Buffett με $55.5 δις κι είναι η πρώτη φορά εδώ και 13 χρόνια που εξοστρακίζεται από τις τρεις πρώτες θέσεις του Forbes.


Η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο είναι 90χρονη Γαλλίδα κληρονόμος της αυτοκρατορίας L'Oreal, Liliane Bettencourt, που κρατά την ένατη θέση διεθνώς.
Σύμφωνα με το Forbes, η Αμερική φιλοξενεί 442 δισεκατομμυριούχους, η Ευρώπη 366, η Βόρειος και Νότιος Αμερική και τα γύρω νησιά 129 και η Μέση Ανατολή και Αφρική 103.


Τους τελευταίους τρεις μήνες μάλιστα, 210 νέοι δισεκατομμυριούχοι προστέθηκαν στη λίστα, ενώ ο αριθμός των γυναικών που καταλαμβάνουν μία θέση, ανέβηκαν στις 138 από τις 104 που ήταν πέρσι.

 

Δειτε Επισης

Fed: Καμία μείωση επιτοκίων αν ο πληθωρισμός δεν κινηθεί σταθερά προς το 2%
Λονδίνο: Αποκλιμάκωση στα ενοίκια μετά το υψηλό 18%
Η «γραμμή άμυνας» της ΕΚΤ αν υπάρξει αναταραχή στις αγορές λόγω γαλλικών εκλογών
Σε τροχιά εκτόξευσης το Bitcoin-Πιθανόν να σπάσει το ιστορικό υψηλό των $73.700
Απότομη επιβράδυνση στην επιχειρηματική δραστηριότητα της Ευρωζώνης
Fed: Αναμένει πιο πολλά στοιχεία για πτώση πληθωρισμού πριν τις μειώσεις επιτοκίων
ΗΠΑ: Αυξήθηξκαν στα 8,1 εκατ. οι ανοιχτές θέσεις εργασίας τον Μάιο παρά τα υψηλά επιτόκια
Κολλημένος στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,5% στην ευρωζώνη
UBS: Τι σημαίνει η ψήφος του πρώτου γύρου για τη Γαλλία-Οι επιπτώσεις για αγορές και επενδύσεις
Γερμανία: Στο 2,5% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο