Η Lenovo γλυκοκοιτάζει τη NEC

Ο κινεζικός κατασκευαστής ηλεκτρονικών υπολογιστών ενδιαφέρεται να εξαγοράσει το τμήμα κινητής της εταιρείας NEC, σύμφωνα με το Reuters.

Η ιαπωνική NEC συζητά ήδη και με άλλες εταιρείες τεχνολογίας που έδειξαν ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο τμήμα. Βέβαια, η Lenovo είναι ήδη συνεργάτης της NEC, μιας και οι δύο εταιρείες ίδρυσαν το 2011 την Lenovo NEC Holdings, εταιρεία κατασκευής υπολογιστών.

Σημειώνεται ότι η NEC αντιμετωπίζει προβλήματα. Το 2012 αναγκάστηκε να απολύσει 10.000 άτομα. Παράλληλα κατέχει ένα πολύ μικρό ποσοστό στην αγορά των smartphone παγκοσμίως, και κατατάσσεται τέταρτη στην ιαπωνική αγορά.

Δειτε Επισης

Αναπτύσσει νέο ιδιωτικό δίκτυο επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης στην Κύπρο η Hellas Sat-Τι δηλώνει ο Χρ. Πρωτοπαπάς
Η Samsung Electronics παρουσίασε το νέο Galaxy S25 στην Κύπρο
Νικόδημος Δαμιανού: Πλατφόρμα ανταλλαγής καλών πρακτικών ο DCO-Τα οφέλη για την Κύπρο
ASBIS: Συνεχίζει να διανέμει πρόσφατα ανανεωμένες λύσεις Aurora Endpoint Security
Αξιολογούν και εξετάζουν είσοδο στον τομέα της ενεργείας μέσω της αναδυόμενης τεχνολογίας SMRs Logicom και Demetra
Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον νέο κύκλο του Visa Innovation Program Europe 2025-Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή
Ινστιτούτο Κύπρου: Πρώτη χαρτογράφηση δέντρων στην Κύπρο με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης
To Samsung Wallet διαθέσιμο σε Ελλάδα και Κύπρο
Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα σε Κύπρο και ΗΑΕ στην τεχνητή νοημοσύνη-«Δημιουργούνται σημαντικές ευκαιρίες»
Επενδύσεις μέχρι 200 δις ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη επιδιώκει να κινητοποιήσει η Ε.Ε.