Eurolife: Λύσεις ασφάλισης

Με περισσότερους από 100.000 πελάτες και ασφαλιστικά αποθέματα €500 εκ στον κλάδο ζωής, η Eurolife συνεχίζει να αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της, προσαρμοζόμενη στις απαιτήσεις και τα νέα δεδομένα της αγοράς.

Η οικονομική κρίση αλλάζει ολοένα τις ανάγκες των πελατών, ενώ ταυτόχρονα έχει επηρεάσει σημαντικά την ασφαλιστική βιομηχανία, όπου παρατηρούνται αυξημένες εξαγορές και μείωση νέων εργασιών. Παρόλα αυτά, οι ασφαλιστικές εταιρείες εξακολουθούν να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις υποχρεώσεις τους προς το ασφαλιστικό κοινό, συμβάλλοντας θετικά στην ευρύτερη οικονομία, επισημαίνει η γενική διευθύντρια της EuroLife, Άρτεμις Παντελίδου.
Σήμερα η ασφάλεια είναι πιο απαραίτητη από ποτέ, λέει, διευκρινίζοντας πως η ανάγκη για μια σωστή και ολοκληρωμένη ασφαλιστική κάλυψη - ανικανότητας, θανάτου, ιατρικών εξόδων, σπουδών, σύνταξης - αναδεικνύεται περισσότερο στο υφιστάμενο ασταθές οικονομικό περιβάλλον.

Πώς αντιμετωπίζει την κρίση η EuroLife και πόσο την έχει επηρεάσει;

Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση ως μια πρόκληση για καινοτόμες πρακτικές και ανανεωμένες λύσεις για τους πελάτες. Είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε το μερίδιο αγοράς μας στο 28%. Στόχος μας είναι η διατήρηση της ποιοτικής εξυπηρέτησης και η δημιουργία δυνατής σχέσης με τους υφιστάμενους και υποψήφιους πελάτες μας. Για να το πετύχουμε αυτό αναβαθμίζουμε συνεχώς τις εσωτερικές λειτουργίες μας, το δίκτυο πωλήσεων και τα προϊόντα μας, με βάση τις μεταβαλλόμενες ανάγκες του πελάτη. 

Πώς αντιμετωπίζετε την επιθυμία πολλών να σπάσουν τα συμβόλαιά τους με τις ασφαλιστικές εταιρείες;

Η εξαργύρωση είναι δικαίωμα κάθε πελάτη και πηγάζει από τους όρους της ασφαλιστικής του σύμβασης. Η σύναψη ασφαλιστικής σύμβασης, όμως, είναι αποτέλεσμα ενός μεσο-μακροπρόθεσμου σχεδιασμού και η ακύρωσή της μπορεί να έχει συνέπειες, παρά τις προσωρινές λύσεις ρευστότητας που μπορεί να παρέχει.
Επικεντρωνόμαστε στην προστασία του πελάτη με σκοπό να βρεθεί η ορθότερη λύση, βάσει των προσωπικών του δεδομένων. Στοχεύουμε μέσα από κάθε μορφή επικοινωνίας να εκπαιδεύουμε τους πελάτες για την αξία της ασφαλιστικής κάλυψης, η οποία είναι και ο λόγος που κάθε σύμβαση είναι ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του ασφαλισμένου.

Πώς η εταιρεία σας διασφαλίζει τη μακροχρόνια βιωσιμότητά της;

Η EuroLife διατηρεί ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά του κλάδου ζωής εδώ και 20 χρόνια, εξυπηρετώντας ένα χαρτοφυλάκιο με περισσότερους από 100.000 πελάτες και διατηρώντας ασφαλιστικά αποθέματα μεγαλύτερα των €500 εκ.
Η διαχείριση των επενδύσεων γίνεται με επαγγελματισμό και με χρήση διεθνών πρακτικών, έχοντας πάντα υπόψη τα μέσο-μακροπρόθεσμα συμφέροντα των πελατών μας. Μεγάλη έμφαση δίνεται στην επίτευξη ευρείας επενδυτικής διασποράς, στη δυνατότητα άμεσης ρευστοποίησης των αξίων που επιλέγονται και στη διαχείριση κινδύνων,  με αποτέλεσμα η EuroLife να αποφεύγει διάφορες «τοξικές» επενδύσεις, προσφέροντας διαχρονικά θετικές αποδόσεις στον πελάτη.

Πώς εργάζεστε, εκτός των όσων ήδη αναφέρατε, ώστε να εμπνέετε εμπιστοσύνη στους πελάτες σας σχετικά με το μέλλον των ασφαλίσεών τους;

Είναι πολύ σημαντικό να επισημάνουμε ότι η αποτελεσματική διαχείριση των ασφαλιστικών κινδύνων μας εξασφαλίζει κεφαλαιουχική επάρκεια και την ικανότητα να ανταποκριθούμε στις μελλοντικές ανάγκες φερεγγυότητας, όπως αυτές προβλέπονται από το νέο εποπτικό πλαίσιο της Φερεγγυότητας ΙΙ.
Στόχος μας είναι πάντοτε η διαφάνεια και η παροχή αξίας στον πελάτη. Τα αποτελέσματα και η μέχρι στιγμής πορεία της EuroLife  αποδεικνύουν έμπρακτα την αξιοπιστία μας. Η στρατηγική μας να παρέχουμε αξιόπιστες ασφαλιστικές λύσεις αξίας, που ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες προσωπικές και επιχειρηματικές απαιτήσεις, κερδίζει τον πελάτη, εξασφαλίζοντας τη διαχρονικότητά μας.

 

Δειτε Επισης

Κλειστό μέχρι 25 Σεπτεμβρίου λόγω αναβάθμισης το Tax For All
Πρόσκληση προς εμπειρογνώμονες για τον εθνικό διαγωνισμό δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Invest Cyprus: Ενισχύει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ινδία-Στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία
Συνεχείς οι δράσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χρηματοοικονομική επιμόρφωση του κοινού
City of Dreams Mediterranean: Εγκαινιάστηκε η ακαδημία τένις «Μάρκος Παγδατής»-Ένα ακόμα ορόσημο για το θέρετρο
Πώς οι κρίσιμες υποδομές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ΤΝ ως σύμμαχό τους
Τον Οκτώβριο η 3η ετήσια εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο
Πώς μια παλιά αποθήκη χαρουπιών μετατράπηκε σε κόμβο πολιτισμού στην καλλιτεχνική σκηνή της Λεμεσού
Αλέξης Βαφεάδης: Ερευνώνται οι λόγοι για τη μεγάλη έλλειψη επαγγελματιών οδηγών
Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου βράβευσε για δεύτερη χρονιά τους Νέους Επιχειρηματίες στην Κύπρο