3rd Nicosia Economic Congress

Ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) και το περιοδικό Gold διοργανώνουν το 3rd Nicosia Economic Congress που παρουσιάζει η Alpha Bank Cyprus την Τετάρτη 22 Μαΐου στο ξενοδοχείο Hilton Park, Λευκωσία. 

Διακεκριμένοι ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν τις πιο πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και θα μοιραστούν με το ακροατήριο τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της Ευρωπαϊκής και Κυπριακής οικονομίας τα επόμενα 2 χρόνια, ενώ ειδική αναφορά θα γίνει στις οικονομίες της Ιρλανδίας, Πορτογαλίας και Ελλάδας οι οποίες υιοθέτησαν μέτρα λιτότητας για να αντεπεξέλθουν τον οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν.

Συγκεκριμένα, ο Petr Zemcik, Director of Economic Research, Moody’s Analytics, UK αναλύει το ευρωπαϊκό οικονομικό γίγνεσθαι, με εκτενή αναφορά στη χάραξη πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καθώς και τους κινδύνους που ακόμη ελλοχεύουν με μία πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την επιδείνωση της δημοσιονομικής κατάστασης της Ισπανίας. Ο Jose Barrionuevo, Managing Director, Global Capital Markets (StormHarbour) USA, αφού αναφερθεί στις οικονομικές προκλήσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής κρίσης θα παρουσιάσει τη βιωσιμότητα του κυπριακού δημοσίου χρέους καθώς και τις προκλήσεις για τον σχεδιασμό μιας καλής στρατηγικής η οποία θα επιλύσει πλήρως τις παρούσες οικονομικές προκλήσεις. O Guillermo Nielsen, President of Strategic Investments, Argentina, αποκαλύπτει ότι τα προγράμματα προσαρμογής και τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται τώρα στις πληγέντες από τον οικονομικό τυφώνα χώρες της Ε.Ε, έχουν εδώ και χρόνια κάνει την εμφάνιση τους στις Λιγότερο Ανεπτυγμένες, όπως αποκαλούνται, χώρες, παρ’ όλα αυτά κανένας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή στα Διεθνή Οικονομικά Θεσμικά όργανα δεν φαινόταν να ενδιαφερόταν. Η παρουσίαση της χώρας (Αργεντινή), που πλήγηκε περισσότερο από τα διαδοχικά συστήματα επίλυσης κρίσεων και τα μαθήματα που πρέπει να πάρουμε για να μειωθεί  το κόστος στις υπόλοιπες χώρες.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τους CEOs των Κυπριακών Τραπεζών  για το μέλλον του τραπεζικού συστήματος στην Κύπρο και τον ρόλο του τραπεζικού τομέα στην μεταμνημονιακή εποχή. Στη συζήτηση έχουν προσκληθεί:
• κ. Γεώργιος Γεωργίου, Διευθύνων Σύμβουλος, Αlpha Bank Cyprus Ltd
• κ. Κυριάκος Ιακωβίδης, Πρόεδρος, Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως
• κ. Μάκης Κεραυνός, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής, Ελληνική Τράπεζα
• κ.  Γιάννης Κυπρή, Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής, Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου
• κ. Μιχάλης Λούη, Διευθύνων Σύμβουλος, Eurobank EFG Κύπρου
• κ. Τάκης Φειδία, Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή, Cyprus Popular Bank Public Co Ltd

Κύριος Χορηγός:Alpha Bank Cyprus Ltd. Χρυσοί χορηγοί: Deloitte και Fileminders. Οργανωτές: ΣΕΛΚ και περιοδικό Gold. Χορηγοί επικοινωνίας: περιοδικό INBusiness, το inbusinessnews.com, την τηλεόραση Σίγμα και το Sigmalive. Υποστηρικτής: Electra Hotels and Restort. Συντονισμός: ΙΜΗ.

Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές και κόστος συμμετοχής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.imh.com.cy ή επικοινωνήστε στο τηλ: 22505555, φαξ: 22 679820, e-mail: events@imh.com.cy

Δειτε Επισης

Κλειστό μέχρι 25 Σεπτεμβρίου λόγω αναβάθμισης το Tax For All
Πρόσκληση προς εμπειρογνώμονες για τον εθνικό διαγωνισμό δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Invest Cyprus: Ενισχύει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ινδία-Στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία
Συνεχείς οι δράσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χρηματοοικονομική επιμόρφωση του κοινού
City of Dreams Mediterranean: Εγκαινιάστηκε η ακαδημία τένις «Μάρκος Παγδατής»-Ένα ακόμα ορόσημο για το θέρετρο
Πώς οι κρίσιμες υποδομές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ΤΝ ως σύμμαχό τους
Η PwC Κύπρου τίμησε τους εκπαιδευομένους της που ξεχώρισαν στις εξετάσεις ACA
Τον Οκτώβριο η 3η ετήσια εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο
Πώς μια παλιά αποθήκη χαρουπιών μετατράπηκε σε κόμβο πολιτισμού στην καλλιτεχνική σκηνή της Λεμεσού
Αλέξης Βαφεάδης: Ερευνώνται οι λόγοι για τη μεγάλη έλλειψη επαγγελματιών οδηγών