Στη Μόσχα για την τουριστική έκθεση ο ΚΟΤ

Ο ΚΟΤ θα συμμετέχει και φέτος στη διεθνή έκθεση τουρισμού «MIIT» που πραγματοποιείται στη Μόσχα, μεταξύ 19 και 22 Μαρτίου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Γενικός Διευθυντής του ΚΟΤ Μάριος Χαννίδης είπε ότι για το σκοπό αυτό αντιπροσωπεία του Οργανισμού θα βρίσκεται από την Τρίτη στη ρωσική πρωτεύουσα, ενώ την έκθεση θα επισκεφθεί και ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης την Τετάρτη.

Ο κ. Χαννίδης είπε ότι στο πλαίσιο της έκθεσης, η αντιπροσωπεία του ΚΟΤ θα συνεχίσει τις επαφές που άρχισε πριν από 20 περίπου μέρες στη Μόσχα με Ρώσους οργανωτές ταξιδιών «ούτως ώστε να καταλήξουμε σε έναν τελικό πλαίσιο συνεργασίας σε σχέση με την Κύπρο».

Σημείωσε ότι τα μηνύματα από τη Ρωσία για τον τουρισμό είναι αρκετά πιο θετικά σε σύγκριση με πέρσι και πρόσθεσε ότι για φέτος αναμένεται μια αύξηση γύρω στις 120 χιλιάδες τουρίστες από τη Ρωσία.

Ο κ. Χαννίδης είπε, επίσης, ότι «καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για επίλυση του προβλήματος που υπάρχει σε σχέση με τις πτήσεις από και προς τη Ρωσία», ενώ εξέφρασε και την έντονη ανησυχία του ΚΟΤ για το ενδεχόμενο οι Κυπριακές Αερογραμμές να μειώσουν τον αριθμό των πτήσεων τους από τη Ρωσία.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΚΟΤ ανέφερε ακόμα ότι ο Οργανισμός εντείνει τις προσπάθειες του για περαιτέρω προώθηση του πετυχημένου θεσμού της ηλεκτρονικής χορήγησης βίζας προς τους Ρώσους τουρίστες, ενώ αναφέρθηκε και στην επιτυχή λειτουργία των τριών προξενείων στη Ρωσία για εξυπηρέτηση των Ρώσων που επιθυμούν να επισκεφθούν την Κύπρο για τουριστικούς σκοπούς.

Απαντώντας στην κριτική για το μεγάλο κόστος για το δημόσιο από τη δημιουργία προξενείων σε περίοδο οικονομικής κρίσης, ο κ. Χαννίδης απέρριψε την κριτική και πρόσθεσε ότι το οικονομικό όφελος για την πολιτεία είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος του δημοσίου.

Είπε, επίσης, ότι ο ΚΟΤ μελετά ακόμη και την εισαγωγή του θεσμού του επίτιμου πρόξενου για εξυπηρέτηση των Ρώσων τουριστών.

Δειτε Επισης

Κλειστό μέχρι 25 Σεπτεμβρίου λόγω αναβάθμισης το Tax For All
Πρόσκληση προς εμπειρογνώμονες για τον εθνικό διαγωνισμό δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Invest Cyprus: Ενισχύει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ινδία-Στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία
Συνεχείς οι δράσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χρηματοοικονομική επιμόρφωση του κοινού
City of Dreams Mediterranean: Εγκαινιάστηκε η ακαδημία τένις «Μάρκος Παγδατής»-Ένα ακόμα ορόσημο για το θέρετρο
Πώς οι κρίσιμες υποδομές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ΤΝ ως σύμμαχό τους
Τον Οκτώβριο η 3η ετήσια εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο
Πώς μια παλιά αποθήκη χαρουπιών μετατράπηκε σε κόμβο πολιτισμού στην καλλιτεχνική σκηνή της Λεμεσού
Αλέξης Βαφεάδης: Ερευνώνται οι λόγοι για τη μεγάλη έλλειψη επαγγελματιών οδηγών
Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου βράβευσε για δεύτερη χρονιά τους Νέους Επιχειρηματίες στην Κύπρο