Powered by

Αισιόδοξος για το γαλλικό έλλειμμα ο Ολάντ

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας πιθανότατα θα διαμορφωθεί στο 3,7% του ΑΕΠ φέτος, αρκετά υψηλότερα από το 3% που είχε αρχικά υποσχεθεί. Καθώς η οικονομική ανάπτυξη κατέρρευσε, η γαλλική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι δεν θα λάβει επιπλέον μέτρα λιτότητας για να μειώσει το έλλειμμα φέτος, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα έπληττε την ήδη αποδυναμωμένη οικονομία.

Αυτή η απόφαση σημαίνει ότι η Γαλλία έχει επίσης εγκαταλείψει την υπόσχεση του Hollande στους επενδυτές και τους Ευρωπαίους εταίρους για τη μείωση του ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ από το 4,5% το 2012. «Το έλλειμμα πιθανώς θα είναι στο 3,7% του ΑΕΠ το 2013, ακόμη κι αν προσπαθήσουμε και το μειώσουμε», δήλωσε ο Ολάντ σε ομιλία του στην Dijon, στα ανατολικά της Γαλλίας.

Η Κομισιόν πρόσφατα δήλωσε ότι η γαλλική οικονομία θα αναπτυχθεί μόλις κατά 0,1% φέτος και ότι το έλλειμμα θα φθάσει το 3,7%. Η Κομισιόν βρίσκεται στη διαδικασία εξέτασης σχετικά με το εάν θα δώσει παράταση μέχρι το 2014 για να μειωθεί το έλλειμμα στο 3% της παραγωγής. Ο Hollande δήλωσε στην ομιλία του ότι η Ευρώπη έχει εξοπλιστεί με αποτελεσματικά εργαλεία αντιμετώπισης της κρίσης, αλλά ακόμη χρειάζεται να βρει τη δόση της δημοσιονομικής ενοποίησης και των πολιτικών εκείνων που ευνοούν την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε πως η Γαλλία πρέπει να συνεχίσει να διορθώσει τα δημόσια οικονομικά της προκειμένου να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη που θα βοηθήσει να έρθει η ανάπτυξη. Η Γαλλία δεν θα πρέπει να φανεί ποτέ ευάλωτη στις αγορές ώστε να αποφύγει να κολλήσει στο σπιράλ του χρέους, τόνισε.
 

Δειτε Επισης

Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί
Σταθερός ο πληθωρισμός στη Βρετανία-Στο 2,2% τον Αύγουστο
Γιατί οι δυτικές εταιρείες εγκαταλείπουν την Κίνα
H Fed ανοίγει τα χαρτιά της για τα επιτόκια-Ποιο είναι το μεγάλο δίλημμα