Powered by

Βυθίζεται στην ύφεση η Βρετάνια

Αυξήθηκε την Παρασκευή ο κίνδυνος η Βρετανία να εισέλθει στην τρίτη της ύφεση στα τελευταία τέσσερα χρόνια με τα στοιχεία να καταδεικνύουν ότι η παραγωγή συρρικνώθηκε απροσδόκητα τον Φεβρουάριο, ενώ μείωση παρουσίασαν τον Ιανουάριο οι εγκρίσεις ενυπόθηκων δανείων για τους εγχώριους αγοραστές.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν μειώθηκε στο τέλος του 2012, οδηγώντας τη Βρετανία ενώπιον νέας ύφεσης, με τα τελευταία στοιχεία να παρουσιάζουν το ενδεχόμενο η Κεντρική Τράπεζα να χρειαστεί να κάνει ακόμη περισσότερα για ανάκαμψη της οικονομίας.

Η στερλίνα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο, έναντι του δολαρίου, των τελευταίων 30 και πλέον μηνών, ενώ οι τιμές των βρετανικών κρατικών ομολόγων - τις αγορές των οποίων θα μπορούσε να επαναρχίσει η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας - αυξήθηκαν μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.

Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών για τον μεταποιητικό τομέα (PMI) που καταρτίζει η Markit /CIPS, υποχώρησε το Φεβρουάριο στο 47,9 από το αναθεωρημένο προς τα κάτω 50,5 τον Ιανουάριο, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις για την αύξηση του δείκτη στο 51,0. Είναι η πρώτη φορά από τον περασμένο Νοέμβριο που ο δείκτης υποχωρεί κάτω από το όριο του 50, το οποίο διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Άλλα στοιχεία έδειξαν ότι οι εγκρίσεις ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων μειώθηκαν απροσδόκητα, παρά τις προσπάθειες των αρχών για ενίσχυση της δανειοδότησης. Τα στοιχεία είναι τα τελευταία σε μια σειρά από άσχημες ειδήσεις για την Συντηρητική Κυβέρνηση συνασπισμού και τον Υπουργό Οικονομικών George Osborne. Ο οίκος Moodys υποβάθμισε την περασμένη εβδομάδα την κορυφαία αξιολόγηση της Βρετανίας ΑΑΑ, λόγω των αδύναμων προοπτικών ανάπτυξης.

Δειτε Επισης

Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί
Σταθερός ο πληθωρισμός στη Βρετανία-Στο 2,2% τον Αύγουστο
Γιατί οι δυτικές εταιρείες εγκαταλείπουν την Κίνα
H Fed ανοίγει τα χαρτιά της για τα επιτόκια-Ποιο είναι το μεγάλο δίλημμα