Powered by

Ομπάμα: Νέοι φόροι για μείωση του ελλείμματος

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Κυριακή ότι τα επόμενα χρόνια θα χρειαστούν περισσότερα φορολογικά έσοδα για να επιτευχθεί το κυρίαρχο ζητούμενο της μείωσης του ελλείμματος της αμερικανικής οικονομίας.

Όπως όμως είπε ο αμερικανός πρόεδρος, η αύξηση των φορολογικών συντελεστών δεν είναι το κλειδί που θα επιλύσει το πρόβλημα. «Δεν νομίζω ότι το ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι η άνοδος των φορολογικών συντελεστών» είπε ο πρόεδρος Ομπάμα σε συνέντευξή του στο δίκτυο CBS.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι χρειαζόμαστε πρόσθετα έσοδα, σε συνδυασμό με έξυπνες μειώσεις των δαπανών, προκειμένου να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Μπορούμε να το κάνουμε με ένα σταδιακό τρόπο, ώστε να μην υπάρξουν τεράστιες επιπτώσεις», συμπλήρωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Δειτε Επισης

Βιλερουά: Η ισχυροποίηση του ευρώ απειλεί τον στόχο της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό
ΕΚΤ: Καύσωνας και κλιματική κρίση «καίνε» το ΑΕΠ και ανεβάζουν τον πληθωρισμό
Αρχίζουν οι επιστολές Τραμπ για δασμούς 10%-70%... Θα επιβληθούν τεθούν σε ισχύ τον Αύγουστο
Μπέσεντ: Ανταποδοτικός δασμός 10% για περίπου 100 χώρες πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου
«Καμπανάκι» από την Oxford Economics-Η Ε.Ε. κινδυνεύει με εμπορική συρρίκνωση
Πέρασε και από το Κογκρέσο το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ-«Θα κάνει τις ΗΠΑ διαστημόπλοιο»
Lars Klingbeil: Κορυφαία προτεραιότητα η επαναφορά της Γερμανίας σε τροχιά ανάπτυξης
Πάτησε φρένο ο πληθωρισμός στην Τουρκία-Στο 35,1% τον Ιούνιο
JP Morgan: Η στρατηγική της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων το β’ εξάμηνο-Οι εκτιμήσεις για την Ευρωζώνη
Επέστρεψαν σε τροχιά ανάπτυξης οι υπηρεσίες στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο-Σε υψηλό τριών μηνών ο σύνθετος PMI