powered by

Οριακή άνοδος του τουριστικού ρεύματος προς τη Λάρνακα

Μικρό παραμένει το ποσοστό που παίρνει η Λάρνακα από τη μικρή αλλά σταθερή αύξηση, περίπου 3%, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στις αφίξεις τουριστών στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Το 2012 στο αεροδρόμιο Λάρνακας αφίχθηκαν 2 εκατομμύρια 464 χιλιάδες άτομα σε σύγκριση με 2 εκατομμύρια 392 χιλιάδες το 2011.

Επίσημα στοιχεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας αναφέρουν ότι από το 2009 η Λάρνακα κατέχει ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 10% και 10,7%, με την μεγαλύτερη άφιξη τουριστών να καταγράφεται το 2010, που έφτασε το 10,7%.

Οι Βρετανοί έρχονται πρώτοι στον κατάλογο για την εθνικότητα των επισκεπτών της Λάρνακας, αφού το 2011, άνω του 34,% των τουριστών της πόλης και της επαρχίας, προέρχονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο. Σημειώνεται ότι παγκύπρια το ποσοστό των Βρετανών τουριστών έφθασε το 42,7%.

Δεύτερη τουριστική αγορά για τη Λάρνακα ήταν η γερμανική με 11,4%, ενώ η ρωσική αγορά κατείχε ποσοστό 7,5%, λίγο περισσότερο από το μισό του συνολικού μεριδίου που κατείχε παγκύπρια (14%). Ικανοποιητικό ήταν και το ποσοστό των επισκεπτών από την Ελλάδα με ποσοστό 9,7%, ενώ το ποσοστό των Σκανδιναβών έφτασε το 5,8%.

Ωστόσο σημαντική και με περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης είναι η πρωτοκαθεδρία της Λάρνακας στον τομέα του αγροτουρισμού, αφού το 2012 το ποσοστό είχε φτάσει το 36,9%.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Εννέα κορυφαίες εταιρείες με έδρα την Κύπρο που υιοθέτησαν εργαλεία AI
Familychef: Πλάνα...διατροφής και μια εταιρεία που έχει ως στόχο οι πελάτες της να μάθουν να τρώνε σωστά
Stoiximan και Απόλλων Λεμεσού στο πλευρό της τρίτης ηλικίας με ουσιαστική στήριξη στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο
Προχωρά στη δημιουργία δικτύου εγκαταστάσεων διαχείρισης δημοτικών αποβλήτων το Τμήμα Περιβάλλοντος
Επενδύει στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο ο ΣΕΛΚ-Εκδήλωση με επίκεντρο την δεντροφύτευση και την βιωσιμότητα
Πώς ενδυναμώνει τη θέση της Ελληνικής στον ασφαλιστικό τομέα η απόκτηση της CNP-Αύξηση μεριδίων αγοράς και εσόδων
Πασχαλινό μήνυμα από τον Φιλόκυπρο Ρουσουνίδη...Η διαβεβαίωση που δίνει προς τα μέλη του ΚΕΒΕ(video)
Οι δηλώσεις των χορηγών του 15ου Nicosia Economic Congress (vid)
Μαρία Μαρκίδου Γεωργιάδου: Το Cyprus Seeds ανάμεσα στα κορυφαία εκκολαπτήρια startups στην Ευρώπη
Το Cyprus Forum-Cities επιστρέφει για τρίτη χρονιά στη Λεμεσό