powered by

Οριακή άνοδος του τουριστικού ρεύματος προς τη Λάρνακα

Μικρό παραμένει το ποσοστό που παίρνει η Λάρνακα από τη μικρή αλλά σταθερή αύξηση, περίπου 3%, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στις αφίξεις τουριστών στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Το 2012 στο αεροδρόμιο Λάρνακας αφίχθηκαν 2 εκατομμύρια 464 χιλιάδες άτομα σε σύγκριση με 2 εκατομμύρια 392 χιλιάδες το 2011.

Επίσημα στοιχεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας αναφέρουν ότι από το 2009 η Λάρνακα κατέχει ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 10% και 10,7%, με την μεγαλύτερη άφιξη τουριστών να καταγράφεται το 2010, που έφτασε το 10,7%.

Οι Βρετανοί έρχονται πρώτοι στον κατάλογο για την εθνικότητα των επισκεπτών της Λάρνακας, αφού το 2011, άνω του 34,% των τουριστών της πόλης και της επαρχίας, προέρχονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο. Σημειώνεται ότι παγκύπρια το ποσοστό των Βρετανών τουριστών έφθασε το 42,7%.

Δεύτερη τουριστική αγορά για τη Λάρνακα ήταν η γερμανική με 11,4%, ενώ η ρωσική αγορά κατείχε ποσοστό 7,5%, λίγο περισσότερο από το μισό του συνολικού μεριδίου που κατείχε παγκύπρια (14%). Ικανοποιητικό ήταν και το ποσοστό των επισκεπτών από την Ελλάδα με ποσοστό 9,7%, ενώ το ποσοστό των Σκανδιναβών έφτασε το 5,8%.

Ωστόσο σημαντική και με περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης είναι η πρωτοκαθεδρία της Λάρνακας στον τομέα του αγροτουρισμού, αφού το 2012 το ποσοστό είχε φτάσει το 36,9%.

Δειτε Επισης

Οικονομικά ισχυρή και σε φουλ αναπτυξιακή τροχιά η Cyta...Τα σημαντικά έργα υποδομής που υλοποιήθηκαν το 2024
Δρ. Ανδρέας Αριστείδου: Οι «behavioral economists»... Παντρεύοντας τις οικονομικές αρχές με τις γνώσεις περί ψυχολογίας
Capital.com: Εγκαινιάζει πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για την ανάπτυξη ταλέντων στην Κύπρο
Business and Asset Acquisitions Clinic: Ένα απαραίτητο πρόγραμμα κατάρτισης για δικηγόρους
XM: Ενισχύει τη δέσμευσή της στην εταιρική κοινωνική ευθύνη ως νέο μέλος του CSR Cyprus
Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Στόχος η ναυτιλία μας να παραμείνει πρωτοποριακή, να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί
Επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα ακινήτων στην Κύπρο: Η προοπτική των διεθνών επενδυτών σε πάνελ
Μόνο ηλεκτρονικά η διευθέτηση ραντεβού στην Υπηρεσία Μέριμνας από τις 4 Μαρτίου
Το Ίδρυμα Λανίτη στηρίζει έμπρακτα το «Ευαγόρειο» Κέντρο και το 2025
Κομβική στιγμή για την πρόοδο του biobank.cy-Άγγιξαν τις 10.000 οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα