Powered by

Barclays: Κόβει 3.500 θέσεις

 Σε περικοπές τουλάχιστον 3.700 θέσεων εργασίας το τρέχον έτος προχωρεί η Barclays, η οποία έχει πληγεί από το σκάνδαλο χειραγώγησης του Libor, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης της που στοχεύει σε περικοπές ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων στερλινών, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι για το 2012 έχει καταγράψει καθαρές ζημιές.

Η Barclays αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι "θα μειώσει το προσωπικό του ομίλου κατά τουλάχιστον 3.700 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 1.800 στο Τμήμα Εταιρικής & Επενδυτικής Τραπεζική και 1.900 στο τμήμα Λιανικής και Επιχειρηματικής Τραπεζικής". Η Barclays απασχολεί 140.000 υπαλλήλους.
Η τράπεζα ανακοίνωσε ζημιές μετά τους φόρους ύψους 1,04 δισ. στερλίνες (1,22 δισεκατομμύρια ευρώ) για το 2012, σε σύγκριση με καθαρά κέρδη ύψους 3,0 δισ. στερλινών το 2011.

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 2012 ήταν μια δύσκολη χρονιά για την Barclays και το σύνολο του τραπεζικού τομέα", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Άντονι Τζένκινς.
"Η αλλαγή είναι απαραίτητη τόσο για την τραπεζική βιομηχανία όσο και για την Barclays", είπε ο κ. Τζένκινς σε δήλωση του.
Ο κ. Τζένκινς προέβη σε αναθεώρηση της στρατηγικής μετά την αντικατάσταση του Μπομπ Ντάιαμοντ πριν από πέντε μήνες, αφού στην τράπεζα επιβλήθηκε πρόστιμο 290 εκατομμυρίων στερλινών από τις βρετανικές και αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για απόπειρα χειραγώγησης των διατραπεζικών επιτοκίων Libor και Euribor.

Ο κ. Τζένκινς ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι παραιτείται των μπόνους του για το 2012, που ανέρχονταν τουλάχιστον στο ένα εκατομμύριο στερλίνες, λόγω των προβλημάτων της τράπεζας.
Η Barclays αποκάλυψε επίσης τα σχέδιά της για να καταβάλει μπόνους στους τραπεζίτες της που εργάζονται στο τμήμα επενδύσεων κατά μέσο όρο 54.100 στερλινών, που είναι κατά 17% λιγότερα από το προηγούμενο έτος.

Τα συνολικά μπόνους θα ανέλθουν σε 1,85 δισεκατομμύρια στερλίνες, μειωμένα κατά 14% σε ετήσια βάση.
- See more at: http://www.cna.org.cy/webnews.asp?a=252cc74b3447446a9536cfd297ea92bd#sthash.MbzCfpPo.dpuf

Δειτε Επισης

Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί
Σταθερός ο πληθωρισμός στη Βρετανία-Στο 2,2% τον Αύγουστο
Γιατί οι δυτικές εταιρείες εγκαταλείπουν την Κίνα
H Fed ανοίγει τα χαρτιά της για τα επιτόκια-Ποιο είναι το μεγάλο δίλημμα