Πάταξη γραφειοκρατίας για μεγάλα projects

Θέματα εκσυγχρονισμού και επιτάχυνσης των διαδικασιών που σχετίζονται με την υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων συζήτησε με την αναπληρώτρια διευθύντρια του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, κ. Αθηνά Αριστοτέλους, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτυξιακών Έργων. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης που είχε ο Σύνδεσμος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου, αφού ενημέρωσαν την κ. Αριστοτέλους για τον ρόλο και τους στόχους του Συνδέσμου, έθεσαν ενώπιόν της διαδικασίες και δυσλειτουργίες που καθυστερούν ή και καθηλώνουν μεγάλα αναπτυξιακά έργα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα έργα αυτά, πολλά εκ των οποίων διαθέτουν επαρκές επίπεδο ωριμότητας που επιτρέπει την ολοκλήρωσή τους σε σύντομο χρονικό διάστημα, περιλαμβάνονται γήπεδα γκολφ, μαρίνες, κέντρα υγείας και ευεξίας, πολυθεματικά πάρκα, εμπορικές και οικιστικές αναπτύξεις και άλλα. Συζητήθηκαν προβλήματα όπως η ανάγκη για επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης πολεοδομικών αδειών, ο εκσυγχρονισμός του συστήματος αδειοδότηση και το περιεχόμενο της Δήλωσης Πολιτικής που αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

O εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτυξιακών Έργων, κ. Ανδρέας Δημητριάδης, δήλωσε πως «πρέπει να υπάρξει απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης μεγάλων αναπτυξιακών έργων ώστε να δημιουργηθεί ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον», υπογραμμίζοντας πως «επιβάλλεται να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που διαχρονικά αποτελούσαν τροχοπέδη στην ανάπτυξη». Όπως εξήγησε ο κ. Δημητριάδης, «οι επαχθείς όροι που τίθενται στην αδειοδότηση κάποιου έργου οδηγούν σε αύξηση του συνολικού κόστους του, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά ενδιαφερόμενους επενδυτές». Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι η κ. Αριστοτέλους επέδειξε ενδιαφέρον και κατανόηση για τα θέματα που τέθηκαν ενώπιόν της, ενώ εξέφρασε την ετοιμότητα του Τμήματος να λειτουργήσει εποικοδομητικά προς την κατεύθυνση της επίλυσης των όποιων προβλημάτων.

Στη συνάντηση παρέστησαν εκ μέρους του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως οι κ.κ. Αθηνά Αριστοτέλους, Αντη Κωνσταντινίδου, Ερμής Κλόκκαρης, Μιχάλης Καρεκλάς, Γεώργιος Βασιλείου και Ελενα Τζιάμαλη και εκ μέρους του Συνδέσμου οι κκ. Θεόδωρος Αριστοδήμου, Μάριος Λανίτης, Γιαννάκης Αριστοδήμου, Φώτος Φωτιάδης, Ντίμης Καραπατάκης, Μάριος Παναγίδης, Ανδρέας Δημητριάδης, Χρίστος Πετσίδης και Γιάννος Παπαδόπουλος.
 

Δειτε Επισης

Ελίκκος Ηλία: Μεγάλο ενδιαφέρον για το Σχέδιο Πολεοδομικής Αμνηστίας-Πόσες αιτήσεις υποβλήθηκαν
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Cyview: Νέα πεζογέφυρα στα Λατσιά για βελτιωμένη προσβασιμότητα
Αποδίδει καρπούς η ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική του Υπ. Εσωτερικών-Αξιοποιείται από τους πολίτες η βοήθεια
Στα δικαστήρια ο δρόμος Πάφου-Πόλης… «Ο εργολάβος ερμηνεύει με δικό του τρόπο τις πρόνοιες»
Μήνας επενδυτικών ευκαιριών από την Gordian
Γιάννης Μισιρλής: Κοινός στόχος όλων η εξεύρεση ριζικών λύσεων για επίλυση του στεγαστικού προβλήματος
Τα κίνητρα στους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης για προσιτή στέγη και οι τρόποι αξιοποίησης με παραδείγματα
Πωλείται το «Royiatiko» στην παλιά Λευκωσία-Η τιμή και τα χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου (pics & vid)
Ελίκκος Ηλία: Αυξημένο ενδιαφέρον επιχειρηματιών ανάπτυξης γης για επενδύσεις στην αγορά προσιτής κατοικίας