PC: To 2013 η χειρότερη χρονιά στην ιστορία τους

Οι πωλήσεις PC αναμένεται να σημειώσουν την μεγαλύτερη ετήσια πτώση το 2013, υποχωρώντας περισσότερο από 10%, σύμφωνα με στοιχεία της International Data Corporation. Οι πωλήσεις θα είναι ακόμα χαμηλότερες από ότι υπολόγιζε αρχικά η IDC.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., οι καταναλωτές εγκαταλείπουν τα desktop και τα laptop για πιο μικρές συσκευές, ακόμα και στις αναπτυσσόμενες αγορές όπου μέχρι σήμερα αποτελούσαν τον βασικό μοχλό ανάπτυξης για τις πωλήσεις PC. Η πτώση θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη στις αναπτυσσόμενες αγορές από ότι στις πιο ώριμες αγορές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC, η εμπορική αγορά των PC εμφανίζει καλύτερη εικόνα από την αγορά των καταναλωτών, καθώς οι εταιρείες έχουν καθυστερήσει να προσαρμοστούν στην εποχή των tablets.

"Ενώ η έρευνα της IDC δείχνει ότι το PC συνεχίζει να είναι η βασική συσκευή - για παράδειγμα οι υπολογιστές χρησιμοποιούνται περισσότερες ώρες την ημέρα από ότι οι ταμπλέτες και τα τηλέφωνα – η χρήση του PC υποχωρεί κάθε χρόνο καθώς εμφανίζονται περισσότερες συσκευές" ανέφερε αναλυτής της IDC.
 
Πηγή: Euro2day
 

Δειτε Επισης

Samsung: Παρουσιάζει την επόμενη γενιά των Odyssey Gaming Monitors με 3D immersion και OLED τεχνολογία
Επαναπροκηρύσσεται το σχέδιο ψηφιακής αναβάθμισης των επιχειρήσεων-Η έκκληση του CITEA και της ΟΕΒ
Επενδυτικός οργασμός... Έρχονται και διερευνούν το οικοσύστημα της Κύπρου εκπρόσωποι Plug and Play και Tenstorrent
Δημοφιλή brands στην Κύπρο επιλέγουν το Findbar για on-site αναζήτηση
Samsung Electronics: Το όραμα για δημιουργία ενός «AI Home» και οι νέες συσκευές Bespoke AI 2025
Ψηφιακός μετασχηματισμός και AI: Πόσο έτοιμη είναι η επιχείρησή σας;
H Samsung παρουσιάζει τα νέα Galaxy A56 5G, Galaxy A36 5G και Galaxy A26 5G με λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης
Στα δικαστήρια για μονοπωλιακές πρακτικές η Meta-Στον αέρα οι εξαγορές WhatsApp και Instagram
Τις προοπτικές εφαρμογής τεχνολογιών στην Κύπρο συζήτησε ο Πρόεδρος με στελέχη της NVIDIA
Η ψηφιακή μετάβαση της Κύπρου στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με ηγεσία Οracle