Powered by

Μικρότερο έλλειμμα για τη Γερμανία

Η "τρύπα" στα δημόσια οικονομικά της Γερμανίας δεν θα είναι τόσο μεγάλη, όσο αναμενόταν αρχικά για αυτό το έτος, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Οικονομικών.

"Με βάση τις μέχρι τώρα εξελίξεις και προσδοκίες για τα παραδοσιακά ισχυρά αποτελέσματα για το μήνα Δεκέμβριο, φαίνεται βέβαιο ότι δεν θα είναι αναγκαίο να ληφθούν όλος ο προγραμματισμένος νέος καθαρός δανεισμός των 25,10 δισεκατομμυρίων ευρώ που προορίζεται για το έτος", αναφέρει το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών στην τελευταία μηνιαία οικονομική του έκθεση.

Ο καθαρός νέος δανεισμός μετρά στο δημοσιονομικό έλλειμμα.

Στους 11 μήνες μέχρι το Νοέμβριο, το συσσωρευμένο δημοσιονομικό έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 18,1 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το Υπουργείο.

Η πρόβλεψη για έλλειμμα 25,1 δισ. ευρώ για ολόκληρο το έτος χρονολογείται από τον περασμένο Ιούνιο, όταν οι γερμανικές αρχές εξακολουθούσαν να μετρούν το κόστος των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν μεγάλα τμήματα της χώρας την Άνοιξη.

Ωστόσο, η ανθεκτικότητα της γερμανικής οικονομίας και η χαμηλή ανεργία, καθώς και τα χαμηλά επιτόκια βοήθησαν τα δημόσια ταμεία.

Το επόμενο έτος, το έλλειμμα προβλέπεται να συρρικνωθεί σε μόλις 6,2 δισ. ευρώ, το μικρότερο στα τελευταία 40 χρόνια, και ο Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναμένει ένα μικρό πλεόνασμα για το 2015

Δειτε Επισης

Η ΕΚΤ προειδοποιεί... Ενισχύει το εμπόριο με αυταρχικά καθεστώτα η Ευρωπαϊκή Ένωση
ΟΗΕ: Η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ για παράταση προθεσμίας δασμών εντείνει την αστάθεια
Οι ανακοινώσεις Ντόναλντ Τραμπ για τους δασμούς...Το ύψος, σε ποιες χώρες επέβαλε και πότε θα τεθούν σε ισχύ
Ανάβουν το πράσινο φως στην Βουλγαρία...Γίνεται το 21ο μέλος της ζώνης του ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2026
UBS: Η επενδυτική στρατηγική για τις αγορές το δεύτερο εξάμηνο
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν-Τραμπ για δασμούς… «Θέλουμε μία win-win συμφωνία»
Κάμψη στις λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη τον Μάιο-Ανοδική πορεία σε ετήσια βάση
Γερμανία: Ανακάμπτει η βιομηχανία-Αγώνας δρόμου για τους δασμούς Τραμπ
Σουηδία: Η επιτάχυνση του πληθωρισμού επηρεάζει τη μείωση επιτοκίων τον Αύγουστο
Απώλειες για τον χρυσό με το βλέμμα σε δασμούς και δολάριο-Στα 3.306 δολάρια η ουγγιά