Τεχνολογικοί κολοσσοί κατά NSA

Μεταρρυθμίσεις της νομοθεσίας στο θέμα των παρακολουθήσεων ζητούν οκτώ αμερικανικοί κολοσσοί των νέων τεχνολογιών, Aol, Apple, Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Yahoo! και Twitter.
 
Με μια ανοικτή επιστολή προς τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, που έδωσαν στη δημοσιότητα, ζητούν "μεταρρύθμιση των μεθόδων παρακολούθησης" των ΗΠΑ, μετά τις αποκαλύψεις του πρώην τεχνικού της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ Εντουαρντ Σνόουντεν.
 
"Οι αποκαλύψεις που έγιναν το καλοκαίρι ανέδειξαν την επιτακτική ανάγκη για μεταρρύθμιση στις μεθόδους παρακολούθησης των κυβερνήσεων σε παγκόσμια κλίμακα".
 
"Η ζυγαριά σε πολλές χώρες έγειρε υπερβολικά υπέρ του κράτους σε βάρος των ατομικών δικαιωμάτων, δικαιωμάτων που περιλαμβάνονται στο Σύνταγμά μας. Αυτό απουδυναμώνει τις ελευθερίες που απολαμβάνουμε. Είναι καιρός αυτό να αλλάξει", τονίζουν.
 
Οι οκτώ που υπογράφουν την επιστολή "καλούν τις ΗΠΑ να αναλάβουν την πρωτοβουλία και να αρχίσουν μεταρρυθμίσεις ώστε οι επιχειρήσεις παρακολούθησης από πλευράς της αμερικανικής κυβέρνησης να ορίζονται σαφώς από το νόμο, να είναι ανάλογες με τους κινδύνους και διαφανείς".
 

Δειτε Επισης

Νικόδημος Δαμιανού: Έτοιμη να συμμετάσχει στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης στην Ευρώπη η Κύπρος
AWS European Sovereign: Το νέο αυτόνομο cloud για την ευρωπαϊκή αγορά από την AWC
Επαφές Ν. Δαμιανού στις Βρυξέλλες-Στο επίκεντρο τα χαρτοφυλάκια της έρευνας, καινοτομίας και ψηφιακής πολιτικής
Συγχωνεύονται η κυπριακή Hybrid ConsulTech και η αμερικανική TKI-Χαιρετίζει η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία
Samsung Vision AI: Επαναπροσδιορίζοντας την οικιακή ψυχαγωγία με τη νέα σειρά τηλεοράσεων και soundbars 2025
ASBIS και Huawei: Μια συνεργασία που βραβεύεται με το Premier Growth Partner Award
Στρατηγική συνεργασία Public με iRepair για επισκευές τεχνολογίας
CBS IT Systems Cyprus: Τριετής σύμβαση-πλαίσιο με CYTA στον τομέα των δικτύων της Cisco
«The Software Edge: IBM Driving Business Forward»-Ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η καινοτομία και οι λύσεις της IBM(vid)
Έκδοση κάρτας φιλάθλου και είσοδος στα γήπεδα με «Ψηφιακό Πολίτη»-Το νέο λογισμικό του ΚΟΑ