Powered by

Στο πατρικό ή στο εξωτερικό βρίσκουν καταφύγιο οι Ισπανοί

H τουριστική περίοδος τελείωσε και μαζί της οι θέσεις εργασίας που είχαν προσφέρει πρόσκαιρη βελτίωση στην ισπανική αγορά εργασίας. Το υπουργείο Εργασίας δημοσίευσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των ανέργων ανέβηκε, τον Οκτώβριο, κατά 87.000.

«Για την Ισπανία, εκτιμούμε ότι επέστρεψε στην ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο. Η ανάγκη προσαρμογής παραμένει επιτακτική, γεγονός που πιστοποιείται από το απαράδεκτα υψηλό ποσοστό ανεργίας, παρότι πρόσφατα σταθεροποιήθηκε.» δήλωσε ο Όλι Ρεν, κατά την παρουσίαση των φθινοπωρινών προβλέψεων της Κομισιόν για την Ευρωζώνη.

Συνολικά, στην Ισπανία αριθμός των ανέργων έχει ξεπεράσει τα 4,8 εκατομμύρια, με τις μεγαλύτερες απώλειες σε υπηρεσίες και αγροτικό τομέα. Η υψηλή ανεργία αναγκάζει όλο και περισσότερους νέους είτε να μεταναστεύουν, είτε να επιστρέφουν στο σπίτι των γονιών τους, γεγονός που πιστοποιείται από έρευνα που κατέγραψε μείωση του αριθμού των νοικοκυριών, κατά 80.000 σε σχέση με πέρυσι.

ΠΗΓΗ: euronews.com

Δειτε Επισης

Handelsblatt: Η Ε.Ε. είναι διατεθειμένη να δεχτεί ενιαίο δασμό 10% από τις ΗΠΑ υπό όρους
Γερμανία: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2025-Τι προβλέπουν οι οικονομολόγοι
Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Περιορισμένος ο κίνδυνος απόκλισης από τον στόχο για τον πληθωρισμό
Oxford Economics: Οι δασμοί δεν θα περιορίσουν τις καταναλωτικές δαπάνες στην Ευρώπη
Ποιες χώρες διαθέτουν τα περισσότερα αποθέματα χρυσού-Οι μεγαλύτερες αγορές και οι μεγαλύτεροι πωλητές
Υιοθετεί το ευρώ τον Ιανουάριο η Βουλγαρία-Γιατί ανησυχούν οι πολίτες
Αφήνει αμετέβλητα τα επιτόκια παρά τις πιέσεις Τραμπ για μειώσεις η Fed
Από τα McDonald’s στην Amazon: Τα μαθήματα που πήρε ο Τζεφ Μπέζος στην πρώτη του δουλειά
Γερμανία: Υποχώρησε στο 2,1% ο πληθωρισμός τον Μάιο
ΔΝΤ: Σημάδια επιβράδυνσης στο εμπόριο, καθώς υποχωρεί ο πανικός των δασμών