Ανοικτοί αιθέρες: Μια θετική εξέλιξη…

Οι τελευταίες θετικές εξελίξεις με τη συμφωνία για τους ανοικτούς αιθέρες με τη Ρωσία, δημιουργούν νέα δεδομένα και νέες προοπτικές για τον τουρισμό και γενικά την οικονομία.

Να αναφέρουμε ότι η τουριστική βιομηχανία ήταν ο μοναδικός τομέας που δεν επηρεάστηκε αρνητικά από τα γεγονότα  του περασμένου Μαρτίου.

Ο κύριος λόγος που η τουριστική βιομηχανία συνεχίζει να κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα είναι η τρομακτική αύξηση που σημειώθηκε από τη ρωσική αγορά.

Θετικό είναι και το γεγονός ότι δεν είχαμε απλώς αύξηση στον αριθμό αφίξεων Ρώσων τουριστών, αλλά και στα έσοδα κατά κεφαλή.

Είναι ακόμη θετικό το γεγονός ότι οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες είναι καλοπληρωτές και έχουν χρηματοδοτήσει άμεσα και αρκετές από τις αναβαθμίσεις των ξενοδοχειακών μονάδων.

Η απόφαση με τους ανοικτούς αιθέρες αναμένεται να φέρει επιπρόσθετους τουρίστες που φτάνουν μέχρι και τις 300,000 κατά τη χειμερινή περίοδο. Με πέραν του 50% των Ρώσων τουριστών  να επιλέγουν την Αγία Νάπα και τον Πρωταρά, αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο θετικά θα συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και συνεπώς την άμβλυνση της εποχικότητας, την μάστιγα που  ταλανίζει εδώ και χρόνια την περιοχή της Αμμοχώστου.

Για να καταφέρουμε να εκμεταλλευθούμε αυτή την ευκαιρία, πρέπει να γίνουν πολλά, ειδικά σ’ ό,τι αφορά τις υποδομές. Και είναι εδώ  που απαιτείται η συνεργασία όλων των τουριστικών φορέων, τοπικής αυτοδιοίκησης και κράτους για να γίνει ό, τι πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Οφέλη από αυτά τα δεδομένα θα αποκομίσει και ο τομέας των ακινήτων.

Είναι ήδη αυξημένο το ενδιαφέρον από Ρώσους, ειδικά στις περιοχές της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά, τους τελευταίους μήνες, για την αγορά είτε εξοχικών είτε μόνιμων κατοικιών.

Αυτά όλα αποδεικνύουν ότι οι διάφοροι τομείς λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία και οι θετικές εξελίξεις στον ένα τομέα, σίγουρα θα επηρεάσουν θετικά και ένα δεύτερο τομέα, όπως συμβαίνει με τον τουρισμό και τον τομέα των ακινήτων.

 

Δειτε Επισης

Η απόφαση της ΕΚΤ να δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη δεν προκαλεί έκπληξη
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πάτησε «στοπ» στις αναφορές βιωσιμότητας: Πώς πρέπει να το εκλάβουν οι επιχειρήσεις;
Οι δασμοί Τραμπ και η ανάγκη διαφύλαξης των εξαγωγών του χαλλουμιού ΠΟΠ
Η εναλλακτική των ακινήτων στους κλυδωνισμούς των χρηματαγορών λόγω δασμών
Ρυθμισμένο lobbying στην Κύπρο: Μια νέα θεσμική πραγματικότητα
Δασμοί και ανταγωνιστικότητα: Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει;
Μπορούν οι δασμοί του Τραμπ να διασώσουν την αμερικανική οικονομία από το δυσβάσταχτο χρέος;
Ευκαιρίες και προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης
Μειώνει η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης τη σημασία των soft skills;
Η τεχνολογία ως σύμμαχος του σύγχρονου κτηματομεσίτη