Powered by

BofA: Επενδύστε στην Ελλάδα... με προσοχή

Η Bank of America Merrill Lynch ξεκινάει εκ νέου την κάλυψη της ελληνικής αγοράς μετοχών, προχωρώντας σε μια πολύ επιφυλακτική σύσταση «market weight». Η προσέγγισή της ωστόσο είναι πολύ προσεκτική και συντηρητική καθώς προτείνει την αποφυγή μετοχών των οποίων το επενδυτικό στόρι εξαρτάται πλήρως από την ανάκαμψη της χώρας.

Αντίθετα, επικεντρώνεται στις επιχειρήσεις που έχουν πετύχει δραστική μείωση στο κόστος λειτουργίας τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στη μειωμένη ζήτηση λόγω της κρίσης, ή εμφανίζουν υψηλές πιθανότητες να κερδίσουν μερίδια αγοράς στο μέλλον. Για την ακρίβεια, προτείνει στους επενδυτές να εξετάσουν τις ελληνικές εταιρείες με ευκαιρίες ανάπτυξης στο εξωτερικό.

Την ίδια στιγμή, δίνει έμφαση σε μετοχές που εμφανίζουν διαφοροποίηση έναντι εκείνων που αποτελούν «macro proxies» και επισημαίνει ότι στο πρόσφατο ταξίδι της στην Ελλάδα επισκέφτηκε εταιρείες όπως Folli Follie, Τιτάν, Σαράντης, Φουρλής και ΟΠΑΠ.

Το μήνυμα της BofA πάντως είναι ξεκάθαρο: Αγοράστε μετοχές με ποιότητα ή distress (αυτές που εμφανίζουν πολύ χαμηλές αποτιμήσεις), αλλά όχι τίτλους που εξαρτώνται από την ανάκαμψη. «Με τις τρέχουσες προσδοκίες της αγοράς, τις οποίες δυσκολευόμαστε να αποκαλέσουμε αισιοδοξία, και το μέγεθος της κοστολογικής προσαρμογής, η άποψή μας μπορεί να μοιάζει υπερβολικά συντηρητική», παραδέχεται η ίδια η BofA.

Μεγάλο ενδιαφέρον ωστόσο έχουν οι σταθμίσεις των ελληνικών μετοχών στον δείκτη MSCI Greece που δίνει, οι οποίες διαφέρουν αισθητά από τις τρέχουσες πληροφορίες της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, δίνει ποσοστό 18,7% στον ΟΤΕ, 18,3% στον ΟΠΑΠ, 13,3% στην ΕΤΕ, 10,1% στη ΔΕΗ, 9,2% στην Τιτάν, 8,4% στην Jumbo, 8,4% στην Alpha Bank, 6,2% στα ΕΛ.ΠΕ., 6% στη Folli Follie και μόλις 1,4% στην Τράπεζα Πειραιώς.

Για τον ΟΠΑΠ η τιμή στόχος είναι στα 9,5 ευρώ. Για τις τρεις ελληνικές τράπεζες δεν δίνει σύσταση, ενώ τις άλλες έξι εταιρείες δεν τις καλύπτει.      

από Euro2day

Δειτε Επισης

ΔΝΤ: Η Ελλάδα θα πετυχαίνει πρωτογενή πλεονάσματα 2,1% του ΑΕΠ έως το 2029
Scope: Οι θετικές προοπτικές της Ελλάδας στηρίζονται από τη μείωση του χρέους
Από τις φθηνότερες χώρες της Ευρώπης στο ψωμί η Ελλάδα-Ο αριθμός των επιχειρήσεων στον κλάδο
Πού βάζει τον πήχη για τις ελληνικές τράπεζες η Goldman Sachs-Πώς επηρεάζουν τα επιτόκια
XA: Ένας επώδυνος χρηματιστηριακός κύκλος 13 και πλέον ετών φαίνεται να ολοκληρώνεται
S&P: Επιβεβαίωσε για την Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα BBB- με θετική προοπτική
Ξεπέρασαν τα 45 δις ευρώ τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας
Fitch Ratings: Πώς η Ελλάδα μειώνει κατά 50 μονάδες το χρέος της
Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Εφικτοί οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα
Τα τρία «κλειδιά» για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας-Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα έως το 2028