Real Estate: Η αισιοδοξία επιστρέφει

Αυξημένη ζήτηση θα έχουν συγκεκριμένοι τύποι ακινήτων τα επόμενα τρία χρόνια σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, Παντελή Λεπτό. Ενδεικτικά αναφέρθηκε σε εργοστάσια, αποθήκες, κατοικίες προσωπικού και άλλα που θα συνδέονται με τις ανάγκες της εκμετάλευσης του φυσικού αερίου. «Η προοπτική υπάρχει και πρέπει να την αξιοποιήσουμε», είπε. 
 
Μιλώντας κατά τη διάρκεια του 9ου Συνεδρίου Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών το 2014 και 2015 τόνισε ότι ο κλάδος εξακολουθεί να παρουσιάζει ευκαιρίες και παραμένει η καλύτερη επένδυση για τους Κύπριους. Ο κλάδος  συνεισφέρει γύρω στο 16% με 17% του ΑΕΠ, προσφέρει εργασία σε περίπου 40.000 άτομα και τα τελευταία χρόνια ενίσχυσε την οικονομία με περισσότερα από €2 δις. 
«Ο κλάδος υπήρξε ανέκαθεν βασικός πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας και επηρεάζει όλους τους κλάδους. Παρά τα προβλήματα βλέπουμε ότι υπάρχει μια κινητικότητα με την πρώτη ευκαιρία ή κίνητρο που δίνεται», τόνισεΣύμφωνα με τα στοιχεία καταγράφηκαν 2.780 αποπερατωμένες αδιάθετες περιουσίες από μέλη του Συνδέσμου και μαζί με τα μη μέλη υπολογίζονται στις  4.000. «Τα αποθέματα πέφτουν. Το μικρό μέγεθος της αγοράς είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα έναντι άλλων χωρών που έχουν παρόμοια προβλήματα και αυτό μας δίνει την αισιοδοξία ότι σύντομα ο τομέας θα ανακάμψει», πρόσθεσε ο κ. Λεπτός. 

Σύμφωνα και με τον κ. Kees Hage, global leader real estate της PWC Λουξεμβούργου η αισιοδοξία επέστρεψε στην Ευρώπη. Το Λονδίνο έχει ξεκινήσει να ανεβαίνει, καθώς και περιοχές γύρω από αυτό, το Παρίσι αν και έχει πολιτικά προβλήματα δεν πάσχει από έλλειψη ρευστότητας και ευκαιριών, στην Ισπανία υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στην αναζήτηση ευκαιριών, η Ιταλία άρχισε να κινείται και πάλι και η Ρωσία παρουσιάζει ρυθμούς ανάπτυξης ταχύτερους και από την Κίνα. 
Σε έρευνα της PWC, πάνω από το 50% των ερωτηθέντων ήταν σίγουροι ότι τα ακίνητα σε  prime τοποθεσίες αποτελούν μια πολυ καλή επένδυση. Το 44% ανέφερε ότι έχει επηρεαστεί από την κρίση στην Ευρωζώνη και το 78% ότι η κρίση έφερε ευκαιρίες. 
 
 
 

Δειτε Επισης

Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Cyview: Νέα πεζογέφυρα στα Λατσιά για βελτιωμένη προσβασιμότητα
Αποδίδει καρπούς η ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική του Υπ. Εσωτερικών-Αξιοποιείται από τους πολίτες η βοήθεια
Στα δικαστήρια ο δρόμος Πάφου-Πόλης… «Ο εργολάβος ερμηνεύει με δικό του τρόπο τις πρόνοιες»
Μήνας επενδυτικών ευκαιριών από την Gordian
Γιάννης Μισιρλής: Κοινός στόχος όλων η εξεύρεση ριζικών λύσεων για επίλυση του στεγαστικού προβλήματος
Τα κίνητρα στους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης για προσιτή στέγη και οι τρόποι αξιοποίησης με παραδείγματα
Πωλείται το «Royiatiko» στην παλιά Λευκωσία-Η τιμή και τα χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου (pics & vid)
Ελίκκος Ηλία: Αυξημένο ενδιαφέρον επιχειρηματιών ανάπτυξης γης για επενδύσεις στην αγορά προσιτής κατοικίας
Απαντά σε ΔΗΣΥ για το στεγαστικό ο Ιωάννου-«Εφαρμόζονται ήδη από την κυβέρνηση πολλές από τις εισηγήσεις»