Tesco: Προσπάθειες για ανάκαμψη του brand «Finest»

Στον απόηχο του σκανδάλου με το κρέας αλόγου, όπου βρέθηκαν ίχνη σε συσκευασμένα μπιφτέκια της, η Tesco, προσπαθεί να ανανεώσει τη γκάμα του brand της «Finest» και να αντιστρέψει τις χαμηλές του πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Η κίνηση αυτή ήρθε μετά την αξιολόγηση και υποβάθμισή της από σταθερή σε αρνητική από την Moody's, επικαλούμενη ανησυχίες για την πορεία των λιανικών πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό. Την περασμένη εβδομάδα διαφάνηκε ότι το πρώτο εξάμηνο τα κέρδη είχαν καταρρεύσει κατά περίπου ένα τέταρτο.
 
Η Tesco δαπανά δεκάδες εκατομμύρια λίρες για αναβάθμιση των συνταγών της, ανασχεδιασμό των πακέτων της και αναμόρφωση του μάρκετινγκ των Finest, ώστε να αναδείξει συνεργασίες με Βρετανούς γεωργούς και οικογενειακές κατασκευαστικές εταιρείες, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τις επιδόσεις της.
 
Στα σχέδια της εταιρείας είναι η επανεκκίνηση και αύξηση των πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο βελτιώνοντας την εμφάνιση των καταστημάτων, προσλαμβάνοντας μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού και μειώνοντας τις τιμές. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό για μας να κτίσουμε μια καλύτερη Tesco, με την καλύτερη ποιότητα φαγητού», τόνισε ο UK managing director Chris Bush.
 
Η εταιρεία πρόσθεσε 400 νέα προϊόντα, βελτίωσε 750 υπάρχουσες γραμμές παραγωγής, αλλά διάκοψε άλλες 200 που κρίθηκαν μη ανταγωνιστικές ή ανεπαρκείς για το καταναλωτικό κοινό, όπως τα Finest ψητά φασόλια σε κονσέρβα ή το συσκευασμένο ζαμπόν. Αντίθετα, η εταιρεία εστιάζεται σε πιο μικρής κλίμακας φαγητά όπως, άγρια μανιτάρια και τυρί Parmigiano Reggiano, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους πελάτες για την προέλευση των τροφίμων. 
 
Πάνω  από 1.500 προϊόντα της Finest προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά η Tesco ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μακροπρόθεσμες συμφωνίες απευθείας με τους παραγωγούς σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων. 
 
Πάντως, αυτό που θα μπορούσε να βοηθήσει την Tesco στην αύξηση των πωλήσεών της είναι η επέκταση της γκάμας ακριβότερων προϊόντων, τονίζοντας πάντα ότι τα προϊόντα της Finest είναι μοναδικά.
   
Νέα καταστήματα για την Whole Foods Market
 
Παράλληλα, σε μια άλλη εξέλιξη, στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου εισέρχεται πιο δυναμικά και η Whole Foods Market, η οποία ψάχνει για νέα καταστήματα εντός και γύρω από το Λονδίνο, ανοίγοντας και 8ο κατάστημα στο Richmond, νοτιοδυτικά του Λονδίνου.
 
Να σημειωθεί ότι η Whole Foods σημείωσε τεράστιες απώλειες από τότε που άνοιξε ένα outlet κατάστημα 80.000 τετραγωνικά πόδια στο Kensington το 2007, ενώ η μητρική της εταιρεία Fresh & Wild Limited, καταχώρησε τον περασμένο χρόνο απώλειες £4.4 εκατ., 30% περισσότερα από το 2011, παρά την αύξηση 9% στις πωλήσεις. 
 
Πηγή: The Guardian
 

Δειτε Επισης

Η κυκλοφοριακή ρύθμιση που προκρίνει για την Μακαρίου η Πρωτοβουλία «Λευκωσία-Πρωτεύουσα Κύπρου»
Είχαν την τιμητική τους οι υπεραγορές...Ιδιαίτερα αυξημένη και στα ίδια επίπεδα με το περσινό Πάσχα η κίνηση
ΠΑΣΕΑ: Σε κατασκευαστή και ΤΟΜ η ευθύνη για ανακλήσεις-Η κατάθεση ενώπιον της ερευνητικής για Takata
Σε υπεραγορές και κρεοπωλεία της Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου-Διαβεβαιώνει για την επάρκεια και ποιότητα των προϊόντων
Skroutz.cy: Η νέα καμπάνια «Skroutz.cy: Shop everything» και πού στοχεύει
Πιο ακριβό φέτος το πασχαλινό τραπέζι-Τσιμπιμένες οι τιμές σε κρέατα και λαχανικά
Jumbo: Αυξημένες κατά 6% οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο
Καίει η τιμή του κυπριακού καφέ-Αύξηση 24,6% μέσα σε ένα χρόνο
Η Lidl Κύπρου δίνει πνοή στην ανθρωπιστική βοήθεια
Μ. Αντωνίου: Επάρκεια προϊόντων για το πλούσιο πασχαλινό τραπέζι-Αβεβαιότητα στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω δασμών