Μακάρι να ήταν η έκθεση Ζένιου που χάθηκε

Μακάρι να ήταν μόνο η έκθεση του Σταύρου Ζένιου που χάθηκε από το πόρισμα της… ερμηνευτικής επιτροπής για την οικονομία. Πρώτα και κύρια χάθηκε η σοβαρότητα. Τόσο κατά τη διάρκεια των εξετάσεων όσο και σε σχέση με το πόρισμα.

Δεύτερο χάθηκαν χιλιάδες επίσημα έγγραφα που κατέθεσαν τεχνοκράτες και υπουργοί στην Επιτροπή. Η μοναδική αναφορά που γίνεται σε ένα πόρισμα 200 σελίδων αφορά κάποια πρακτικά του υπουργικού Συμβουλίου του 2011. Τίποτε άλλο. Ούτε από συνεδρίες ΔΣ τραπεζών, ούτε από εσωτερικά σημειώματα, ούτε, ούτε, ούτε.

Μία έκθεση που συνέταξε ένας ακαδημαϊκός είναι το ελάχιστο που δεν περιλαμβάνεται στο πόρισμα. 

Προσωπικά -δυστυχώς- νιώθω δικαιωμένος όταν έγραφα τον Μάιο ότι η Επιτροπή δεν κάνει ανακρίσεις αλλά καταγράφει προσωπικές απόψεις και δεν μπαίνει στην ουσία των γεγονότων.  

Με την δημοσιοποίηση του πορίσματος, το οποίο ούτε ο ΔΗΣΥ δεν είδε θετικά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κινδυνεύει να κριθεί για ακόμα μία φορά αναξιόπιστος μετά τον Μάρτιο αφού ποσώς ικανοποιείται το περί δικαίου αίσθημα. Πρόκειται για δύο πορίσματα (μαζί με της Ηλιάνας Νικολάου) παρωδίες τα οποία θα μπορούσε να συγγράψει ο οποιοσδήποτε παρακολουθούσε τα πρώτα δέκα λεπτά των δελτίων ειδήσεων τους τελευταίους μήνες.

Εν κατακλείδι, από το φρούτο της εποχής που ονομάζεται ερευνητικές επιτροπές, μεγαλύτερο πόρ(δ)ισμα δεν είδαμε μέχρι τώρα. Τόσο πολύ μάλιστα, που άλλαξα γνώμη και δεν νομίζω πως πλέον το πρόβλημα είναι η έλλειψη γνώσεων από τα μέλη της Επιτροπής. Όσο άσχετος κι αν είσαι με τα της οικονομίας και των τραπεζών, δεν μπορεί να καταλήγεις σε ένα πόρισμα αυτού του επιπέδου. 

Από τους Α&Μ, στον Πική, στην Επιτροπή για τον τραπεζικό τομέα και στις αστυνομικές έρευνες και την Εισαγγελία το μαχαίρι κύριοι έφτασε στο κόκκαλο. Δυστυχώς όμως είναι στο κόκκαλο των πολιτών που μπήκε κι όχι σ’ αυτών που έπρεπε. 
 


 

Δειτε Επισης

Η απόφαση της ΕΚΤ να δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη δεν προκαλεί έκπληξη
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πάτησε «στοπ» στις αναφορές βιωσιμότητας: Πώς πρέπει να το εκλάβουν οι επιχειρήσεις;
Οι δασμοί Τραμπ και η ανάγκη διαφύλαξης των εξαγωγών του χαλλουμιού ΠΟΠ
Η εναλλακτική των ακινήτων στους κλυδωνισμούς των χρηματαγορών λόγω δασμών
Ρυθμισμένο lobbying στην Κύπρο: Μια νέα θεσμική πραγματικότητα
Δασμοί και ανταγωνιστικότητα: Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει;
Startups & ΜμΕ στην Κύπρο: Προκλήσεις, ευκαιρίες και ο ρόλος του κατάλληλου συμβούλου
Μπορούν οι δασμοί του Τραμπ να διασώσουν την αμερικανική οικονομία από το δυσβάσταχτο χρέος;
Ευκαιρίες και προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης
Μειώνει η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης τη σημασία των soft skills;