Kinanis LLC: Σεμινάριο στην Ουκρανία για τη διπλή φορολογία

Η δικηγορική εταιρεία Kinanis LLC σε συνεργασία με το US - Ukraine Business Council διοργάνωσαν σεμινάριο με θέμα τη νέα Σύμβαση Αποφυγής Διπλής Φορολογίας μεταξύ Κύπρου και Ουκρανίας, αλλά και τις ευκαιρίες επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω της Μάλτας. Το σεμινάριο έλαβε χώρα στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, στα γραφεία της SigmaBleyzer, στο Κίεβο της Ουκρανίας.
 
Το σεμινάριο προσέλκυσε επαγγελματίες από διάφορα διεθνή δικηγορικά και ελεγκτικά γραφεία της Ουκρανίας, αλλά και συμβούλους στον τομέα επιχειρήσεων και επενδύσεων. Τονίστηκε ιδιαίτερα η ικανότητα της Κύπρου να παραμένει ως το πιο ελκυστικό διεθνές επιχειρηματικό κέντρο για τους επενδυτές που δραστηριοποιούνται στην Ουκρανία, στο πλαίσιο των αλλαγών που θα επιφέρουν οι διατάξεις της νέας σύμβασης. Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρει η Μάλτα σε επενδυτές διεθνούς επιπέδου σε συνδυασμό με την πρόσφατη Σύμβαση Αποφυγής Διπλής Φορολογίας μεταξύ Μάλτας και Ουκρανίας.
 
Σε ομιλία του ο Senior Manager- Head of the Accounting Department Χαράλαμπος Μεϊβατζής από τη δικηγορική εταιρεία Kinanis LLC, ανέλυσε τα κύρια σημεία της νέας Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας Κύπρου – Ουκρανίας και εξήγησε με πρακτικά παραδείγματα πώς μπορεί να εφαρμοστεί η νέα αυτή σύμβαση υπό το φως των σχετικών φορολογικών νόμων της Κύπρου. Από την ανάλυση του κ. Μεϊβατζή διαπιστώθηκε ότι η νέα σύμβαση αφαιρεί την αβεβαιότητα που δημιουργείτο με την εφαρμογή της προηγούμενης σύμβασης, γεγονός που επιτρέπει έτσι την αύξηση των επενδύσεων στην Ουκρανία μέσω της Κύπρου και δίνοντας ισχυρό κίνητρο για την ανάπτυξη περαιτέρω επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
 
Τέλος, ο Assistant Manager of the Audit and Tax Department Μάριος Παλέσης, παρουσίασε μια γενική εικόνα των φορολογικών ευκαιριών που προσφέρει η Μάλτα και ανέλυσε τις κύριες διατάξεις της Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας μεταξύ Μάλτας και Ουκρανίας, που αν και έχει ήδη υπογραφεί, δεν έχει επικυρωθεί ακόμη από τα μέρη. Η παρουσίαση επισήμανε επίσης, τις επιχειρηματικές λύσεις που έχουν στη διάθεσή τους οι επενδυτές που δραστηριοποιούνται στην Ουκρανία, κάνοντας αναφορά σε παραδείγματα πρακτικής εφαρμογής.
 
Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στις υπηρεσίες και τις δημοσιεύσεις  της εταιρείας Kinanis LLC, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.kinanis.com
 

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)
Ανακαλύψτε τις στρατηγικές προστασίας του Οργανισμού σας στον ψηφιακό κόσμο
SkillsCyprus 2024: Πρόσκληση συμμετοχής στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων