Το ΑΚΕΛ είναι εδώ

Η υπόθεση Δρομολαξιάς φέρνει στο φως τον τρόπο που λειτουργούσαν όλα τα πολιτικά κόμματα εδώ και δεκαετίες. Πρώτο τη νύφη, καλείται να πληρώσει το ΑΚΕΛ, το οποίο διαχρονικά… έχει μία έφεση στις γκάφες ολκής.

Ωστόσο, από όλη αυτήν την ιστορία - με τα προσωπικά δάνεια στελεχών προς όφελος της Αλκής, την εξόφληση των δανείων από επιχειρηματία μέσω χρημάτων που χαρακτηρίζονται ως μίζες και τη σύλληψη πρωτοκλασάτων στελεχών - το ΑΚΕΛ μπορεί να βγει πιο δυνατό, φτάνει να παίξει σωστά τα χαρτιά του.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν διαφαίνεται πουθενά ότι στελέχη του ΑΚΕΛ είχαν προσωπικό όφελος από όλο αυτό το αλισβερίσι. Ότι έκαναν ήταν για το κόμμα και για τους συντρόφους που κινδύνευαν επειδή πήραν δάνεια για λογαριασμό της Αλκής.

Ειδικά ο Β. Ζανέττος, αν ισχύουν και αποδειχθούν τα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο, έφτασε στο σημείο να παίξει και ξύλο με τον Λίλλη για να πάρει το κόμμα αυτό που του αναλογούσε.

Δεν είναι τυχαία που πυρηνικοί οπαδοί του κόμματος βρέθηκαν στο δικαστήριο Λάρνακας και καταχειροκρότησαν τους Ζανέττο και Αλέκου. Και στα ακτίβ του κόμματος αυτή η γραμμή θα τηρηθεί έχω την εντύπωση. Πως υπάρχει πόλεμος κατά του κόμματος και πως οι άνθρωποι αυτοί αφιέρωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά του ΑΚΕΛ (ενδεχομένως έτσι να είναι). Οι βετεράνοι Ακελικοί, σίγουρα θα υιοθετήσουν αυτήν την άποψη γιατί είναι στο κόμμα για άλλους λόγους. Επειδή πριν 40 χρόνια το κόμμα πρέσβευε κάτι συγκεκριμένο και αντιμαχόταν φασισμούς και δικτατορίες. Επειδή κάποιοι δολοφονήθηκαν και ξυλοκοπήθηκαν αγρίως στο όνομα της Ένωσης.

Οι καιροί όμως έχουν αλλάξει, οι νέοι άνθρωποι θέλουν κάτι διαφορετικό για να πεισθούν να ακολουθήσουν το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού. Δεν φτάνουν οι ιστορίες και οι αναφορές στην ΕΟΚΑ Β και στο Πραξικόπημα. Οι νέοι άνθρωποι ζουν στο σήμερα, ένα πολύ δύσκολο σήμερα.

Αν θέλει το ΑΚΕΛ να τους κρατήσει πρέπει πρώτο, να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση και να ξεφύγει από τα μέχρι σήμερα κατεστημένα που έχει συνηθίσει τους πολίτες.  Θα έρθει η στιγμή που οι κομματικοί μηχανισμοί θα χάσουν την αποτελεσματικότητά τους και η συσπείρωση μερικές μέρες πριν τις εκλογές δεν θα έρθει ξανά.

Το ΑΚΕΛ έχει μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία (έστω και εξ’ ανάγκης) να αλλάξει. Ξεκαθαρίζω πως δεν χρειάζεται νέους ανθρώπους αλλά νέα μυαλά. Οι νέοι άνθρωποι με παλιές ιδέες είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε ένα κόμμα.

ΥΓ: Όλα τα πιο πάνω ισχύουν για όλα τα πολιτικά κόμματα. Ας το πράξουν νωρίς, γιατί από τη στιγμή που άνοιξε ο ασκός θα αμοληθούν πολλοί ανέμοι. 

Για την ιστορία παραθέτουμε απόσπασμα συνέντευξης που παραχώρησε ο Άντρος Κυπριανού στο IN Business τον Δεκέμβρη του 2009. 

Το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού δέχεται οικονομική στήριξη από ισχυρούς επιχειρηματίες; Ακούγονται πολλά…
Το ΑΚΕΛ έχει πόρους και πρώτα και κύρια την κρατική βοήθεια, ως κοινοβουλευτικό κόμμα, που ανέρχεται σε, περίπου, 1 εκ ευρώ. Επίσης, έχουμε έσοδα, περίπου, 250.000 ευρώ από συνδρομές. Απ’ εκεί και πέρα οργανώνουμε κάθε χρόνο οικονομική εκστρατεία, για να μαζέψουμε πόρους που θα μας επιτρέψουν να λειτουργούμε αποτελεσματικά ως κόμμα. Από την εκστρατεία συγκεντρώνουμε, συνήθως, κάτι περισσότερο από 1 εκ το χρόνο. Μέσα από την εκστρατεία απευθυνόμαστε σε ένα ευρύ φάσμα πολιτών, στα στελέχη και μέλη του ΑΚΕΛ αρχικά αλλά και σε επιχειρηματίες. Τα ποσά, όμως, που παίρνουμε δεν είναι τέτοια που να οδηγούν σε εξάρτηση.
Έτυχε να έχετε μεγάλη προσφορά από επιχειρηματία και να πείτε όχι;
Μα δεν μας γίνονται μεγάλες προσφορές. Στο ΑΚΕΛ δεν γίνονται μεγάλες προσφορές.
 

Δειτε Επισης

Χειρουργείο καρδιάς μετά τα 70: Διαδικασία, κίνδυνοι, ανάνηψη και οφέλη-Μύθοι και πραγματικότητα
Πώς η βραχυχρόνια μίσθωση μπορεί να αναζωογονήσει το ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας
Οι ποινές χάδι και οι παράνομοι, που γίνονται σφετεριστές
Η βάση στην οποία μπορούμε να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας και το παράδειγμα της Εσθονίας
Στρατηγικοί στόχοι για την ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου
Περιέργεια και διαφορετικότητα: Οι πυλώνες της καινοτομίας στον χώρο εργασίας
Πλοήγηση στο τελικό στάδιο συμμόρφωσης με την οδηγία NIS2
Ο εκτεταμένος αντίκτυπος της νέας οδηγίας για την εταιρική δέουσα επιμέλεια όσον αφορά την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη
Υλικά και αντικείμενα σε επαφή με τρόφιμα και η σημασία του ελέγχου τους
Αναπτύξεις σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας;