CYS: Σεμινάριο για Facility Management

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS)  διοργάνωσε ενημερωτική ημερίδα την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013 στα κεντρικά γραφεία της Cyta στη Λευκωσία με θέμα: CYS EN 15221 “Διαχείριση Εγκαταστάσεων” βάση της σειράς των προτύπων CYS EN 15221. Ο όρος Διαχείριση Εγκαταστάσεων είναι ευρέως γνωστός στην Αγγλική ως “Facility Management”. Η σειρά αυτή των προτύπων ΕΝ 15221 που αποτελείται από 7 πρότυπα δημοσιεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τυποποίησης CEN μετά από απαίτηση της ιδίας της βιομηχανίας της Διαχείρισης Εγκαταστάσεων.

Η ημερίδα ήταν ανοικτή προς όλους τους ενδιαφερομένους χωρίς χρέωση και στόχος της ήταν η σφαιρική ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων, πως με την εφαρμογή των εν λόγω Ευρωπαϊκών προτύπων της Διαχείρισης Εγκαταστάσεων από τις εταιρείες, επιτυγχάνεται η διαχείριση και συντήρηση εγκαταστάσεων σε υψηλό επίπεδο ποιότητας και λειτουργικότητας μειώνοντας σημαντικά το κόστος συντήρησης και αυξάνοντας ταυτόχρονα την παραγωγικότητα.

Οι κύριοι εισηγητές και η θεματολογία της ημερίδας είχαν ως εξής:

Κύριος εισηγητής ήταν ο Κύριος Alan Millin ένας καταξιωμένος διεθνώς εμπειρογνώμονας με πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στο χώρο του Facility Management ως σύμβουλος αλλά και ως εκπαιδευτής. Ο κύριος Alan Millin εισήγαγε τους συμμετέχοντες στο θέμα του Facility Management και παρουσίασε  τη σειρά των Ευρωπαϊκών προτύπων CYS EN 15221. Το δεύτερο μέρος της παρουσίασης του Κυρίου Millin εστιάστηκε σε θέματα εφαρμογής συστημάτων διαχείρισης εγκαταστάσεων.

Την ομάδα των ομιλητών πλαισίωσε και ο Κύριος Ανδρέας Χατζηιωάννου εκπρόσωπος του CYS στην Ευρωπαϊκή Τεχνική Επιτροπή Τυποποίησης CEN TC 348. Ο Κύριος Ανδρέας Χατζηιωάννου μας παρουσίασε ΠΩΣ η Πληροφορική μπορεί να βοηθήσει στην εφαρμογή των προτύπων του Facility Management. 

Στο τέλος των παρουσιάσεων των ομιλητών έγινε μια συζήτηση κατά την οποία, συμμετείχαν δυο οργανισμοί που έχουν υλοποιήσει διαδικασίες και συστήματα (λογισμικά) για τη διαχείριση και συντήρηση εγκαταστάσεων. Ο πρώτος οργανισμός ήταν η Πολυκλινική Υγεία αντιπροσωπευόμενη από την Κυρία Χριστίνα Πίτρακκου και ο δεύτερος η Cyta αντιπροσωπευόμενη από τον Κύριο Μιχάλη Χατζημιτσή. Οι δυο Οργανισμοί μας παρουσίασαν τις εμπειρίες τους αλλά και τα οφέλη που αποκόμισαν από την εφαρμογή των εν λόγω συστημάτων

Την ημερίδα παρακολούθησαν πέρα των 130 συμμετεχόντων, κυρίως Μηχανικοί Κτιριακών Εγκαταστάσεων, στελέχη Υπηρεσιών του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα καθώς και στελέχη εταιρειών.

 Χορηγοί της ημερίδας ήταν η Cyta και η εταιρεία Virtual IT.

Δειτε Επισης

Λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας: Διαμαρτύρονται για τα τέλη ελλιμενισμού οι ιδιοκτήτες σκαφών-Τι ζητούν από κράτος και δήμο
Πυρ και μανία με Χρύσανθο Σαββίδη οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαιδεύσης-Σύγκρουση συμφερόντων
ΤΕΠΑΚ: Υποτροφίες για μεταπτυχιακό στη διεθνή διοίκηση τουρισμού και επιχειρήσεων φιλοξενίας
Στην Ελλάδα η Μαρίνα Χατζημανώλη-Συμμετοχή σε εκδηλώσεις και συνάντηση με στελέχη της Royal Caribbean
H Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Βηρυτού-Ο ρόλος και τα ιδρυτικά μέλη
Εκστρατεία Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τις διαδικτυακές απάτες
Logistics: Πώς μπορεί η λανθασμένη επιλογή συνεργάτη να πλήξει ανεπανόρθωτα μια εταιρεία
Πλούταρχος Γεωργιάδης: Η ανοχή μας έχει εξαντληθεί και αναμένουμε λύσεις από το κράτος-Τι ζητούν οι φαρμακοποιοί
Δηλώστε συμμετοχή: Το 15ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ έρχεται την 1η Νοεμβρίου
Κινήθηκε σε ανοδική πορεία ο κύκλος εργασιών στην βιομηχανία