PwC: Ενίσχυση εσόδων κατά 3,3% στην Κύπρο

Η PwC Κύπρου ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2013 που ολοκληρώθηκε στις 30  Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης των ανώτερων διευθυντικών στελεχών της, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου στη Λεμεσό. Στις εργασίες της συνάντησης έλαβαν μέρος και διακεκριμένοι προσκεκλημένοι τόσο από το διεθνές δίκτυο της PwC όσο και από την τοπική επιχειρηματική και πολιτική σκηνή.

Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ο οργανισμός πέτυχε αύξηση εσόδων κατά 3,3% φτάνοντας τα €77,3 εκατομμύρια. Η ανάπτυξη της PwC Κύπρου ήταν ιδιαίτερα θετική κατά τους μήνες Ιούλιο 2012 - Μάρτιο 2013, οπότε και επηρεάστηκαν οι εργασίες μετά την απόφαση του Eurogroup.

Αύξηση κατά 4% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες σημείωσαν και τα συνολικά παγκόσμια έσοδα της PwC. Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους που έληξε στις 30 Ιουνίου ‘13, το διεθνές δίκτυο της PwC κατέγραψε συνολικά έσοδα ρεκόρ που ανέρχονται στα 32,1 δισεκατομμύρια δολάρια.  Η ισχυρή ανάπτυξη συνεχίζεται στην Αμερική, στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική, ενώ τα έσοδα της PwC αυξήθηκαν και στην Ευρώπη.

Αναφερόμενος στα θετικά αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Κύπρου, Ευγένιος Ευγενίου, επεσήμανε πως αυτά αντανακλούν την εμπιστοσύνη από τους τοπικούς και διεθνείς πελάτες μας στην προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, και στον επαγγελματισμό των ανθρώπων της PwC. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική ετήσια συνεισφορά του οργανισμού στα έσοδα του κράτους είτε μέσω άμεσης ή έμμεσης φορολογίας και άλλων συνεισφορών, ανέρχεται στα €24,6 εκατομμύρια. «Ειδικά στη σημερινή δυσχερή συγκυρία», τόνισε ο κ. Ευγενίου, «νοιώθουμε την ευθύνη της ουσιαστικής συμβολής μας στην προσπάθεια αποκατάστασης της εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας, την ανάταξη της κυπριακής οικονομίας και την επάνοδο στην ανάπτυξη. Αυτό απαιτεί σκληρή δουλειά, πειθαρχία, επικέντρωση σε στόχους αλλά και εξωστρέφεια.»

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Υπουργός Οικονομικών κος Χάρης Γεωργιάδης μίλησε για την πορεία της κυπριακής οικονομίας, σημειώνοντας πως  «οφείλουμε να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος και να προχωρήσουμε μπροστά με σταθερά βήματα με άξονες τις διαρθρωτικές αλλαγές, τη φορολογική σταθερότητα, τη μείωση της γραφειοκρατίας και την περικοπή των κρατικών δαπανών στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας. Οφείλουμε να φτιάξουμε ένα σύγχρονο κράτος, αποτελεσματικό προς τον πολίτη και ελκυστικό στις επενδύσεις». 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Mike Kubena, CEO της Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης της PwC, και 12 ακόμη ανώτατα στελέχη του οργανισμού, από διάφορες χώρες, κάτι που επιβεβαιώνει την ισχυρή θέση της PwC Κύπρου μέσα στη δομή και διασύνδεση του διεθνούς δικτύου της PwC.
Την ετήσια συνάντηση της PwC Κύπρου τίμησε με την παρουσία του και ο Πρώην Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας κ. John Gerard Bruton. Ο κ. Bruton μοιράστηκε με τους παρευρισκομένους τις εκτιμήσεις του σχετικά με την πορεία της Ευρωπαϊκής οικονομίας αλλά και την εμπειρία της Ιρλανδίας στην πορεία της χώρας προς την οικονομική εξυγίανση και στην επιτυχή αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων με κύριο στόχο την ανάπτυξη. 

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)
Ανακαλύψτε τις στρατηγικές προστασίας του Οργανισμού σας στον ψηφιακό κόσμο
SkillsCyprus 2024: Πρόσκληση συμμετοχής στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων