Powered by

Tesco: Συνεχίζεται η πτωτική πορεία

Πτώση εμφανίζουν τα καθαρά κέρδη α’ εξαμήνου της Tesco PLc.

Η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής παγκοσμίως με βάση τις πωλήσεις, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη για τις 26 εβδομάδες μέχρι τις 24 Αυγούστου, της τάξης των 830 εκατ. στερλίνων έναντι των 1,24 δισ. στερλίνων, λόγω των χαμηλότερων κερδών από τις πωλήσεις ακίνητης περιουσίας. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στις 31,9 δισ. στερλίνες από τις 31,31 δις στερλίνες.

Οι same store πωλήσεις της Tesco στη Βρετανία παρέμειναν αμετάβλητες στο β’ τρίμηνο, παρουσιάζοντας βελτίωση από την πτώση κατά 1% στο α΄ τρίμηνο.
Αλλά στην Ευρώπη, όπου η Tesco διαχειρίζεται αλυσίδες καταστημάτων στην Ιρλανδία, την Κεντρική Ευρώπη και την Τουρκία, οι πωλήσεις στο α’ εξάμηνο υποχώρησαν 5,5% ενώ τα trading profit υποχώρησαν σχεδόν 70% στις 55 εκατ. στερλίνες.

Στην Ασία οι πωλήσεις υποχώρησαν 3,5% σε same-store βάση, ενώ τα trading profit υποχώρησαν στις 314 εκατ. στερλίνες από τις 339 εκατ. στερλίνες.
Ο διευθύνων σύμβουλος Philip Clarke δήλωσε ότι οι χειρότερες των εκτιμήσεων πωλήσεις και τα κέρδη στην Ευρώπη στο α’ εξάμηνο, θα εξισορροπήσουν κάποιες από τις βελτιώσεις που παρατηρήθηκαν στη βρετανική κερδοφορία  για το σύνολο της χρήσης.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά από την προειδοποίηση για την κερδοφορία, η Tesco έχει προχωρήσει σε περικοπές στις τρεις μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως, πουλώντας τμήματα στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ και παίρνοντας συνεταίρο στην Κίνα, προκειμένου να επικεντρωθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, από όπου αποκομίζει τα δύο τρίτα των πωλήσεων και των κερδών.

Πηγή: capital.gr
 

Δειτε Επισης

Η λίστα με τα προϊόντα για τα αντίμετρα της Ε.Ε. στις ΗΠΑ αξίας 95 δισ. ευρώ-Προετοιμάζει προσφυγή στον ΠΟΕ
Νέα επίθεση Τραμπ στον πρόεδρο της Fed-«Ο Πάουελ είναι ανόητος»
Επιβεβαίωσε τις προβλέψεις η Τράπεζα της Αγγλίας-Μείωσε το βασικό της επιτόκιο στο 4,25%
Τραμπ: Ανακοίνωσε «πλήρη και συνολική» εμπορική συμφωνία με Βρετανία-«Μεγάλη τιμή…»
Ολοταχώς για τα $100.000 το Bitcoin-Περιορίζονται οι φόβοι για το εμπόριο
Πάτησε «γκάζι» η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Μάρτιο
Ανεβαίνει ο χρυσός μετά τα σχόλια Πάουελ για επιτόκια και δασμούς Τραμπ-Άγγιξε τα $3.375
Ετοιμάζεται να ανακοινώσει εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία ο Τραμπ-«Πολύ σημαντική ανακοίνωση σύντομα»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες πριν τους δασμούς Τραμπ
Xρυσός: Υποχωρεί εν αναμονή Fed και συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας στην Ελβετία