Microsoft: Δωρεάν λογισμικά σε ΜΚΟ

Η αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της κοινωνικής προσφοράς της Microsoft Κύπρου. Για αυτό το λόγο, η Microsoft στηρίζει και επίσημα τους Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς (ΜΚΟ - NGO’s) της Κύπρου, προσφέροντας τους δωρεάν λογισμικά Windows 8, Office και MS Project προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε Οργανισμού.  

Με σκοπό την ενημέρωση όλων των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, η Microsoft Κύπρου πραγματοποίησε, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013, ημερίδα ενημέρωσης με θέμα «NGO Connection Day» στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στο πλαίσιο της ημερίδας, οι εκπρόσωποι των ΜΚΟ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα εν λόγω λογισμικά τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν έτσι ώστε να γίνουν πιο ευέλικτοι Οργανισμοί, ενώ παράλληλα έτυχαν σχετικής εκπαίδευσης.

Η εταιρεία εκτιμά ότι πέραν των 30 ΜΚΟ θα αξιοποιήσουν σύντομα τη δυνατότητα απόκτησης και χρήση των δωρεάν λογισμικών της Microsoft. «Με αυτά τα δεδομένα, οι ΜΚΟ της Κύπρου, έχουν πλέον στα χέρια τους σύγχρονα εργαλεία τεχνολογίας που θα τους δώσουν την απαραίτητη στήριξη για να συνεχίσουν το αξιόλογο έργο τους, με την ενίσχυση της Micsrosoft Κύπρου», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Αναφερόμενος στην σημαντική αυτή ενέργεια της Microsoft, ο Αντιπρόεδρος του NGO Support Centre Άντρος Καραγιάννης ανέφερε, «Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο είναι η πρόσβαση σε εργαλεία που μπορούν να κάνουν την δουλειά τους ευκολότερη και πιο αποτελεσματική. Η τεχνολογική υποδομή την οποία μας προσφέρει η Microsoft Κύπρου είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλους μας, αφού είμαι σίγουρος ότι οι ΜΚΟ με την βοήθεια των ανθρώπων της εταιρείας θα γίνουν πιο δραστικοί και πιο παραγωγικοί στην δουλειά τους. Θεωρώ ότι τα λογισμικά της Microsoft θα βοηθήσουν ιδιαίτερα τους ΜΚΟ που ασχολούνται με projects της Ε.Ε. καθώς και στην μεταξύ τους επικοινωνία».

Από πλευράς της η Citizenship Lead της Microsoft Κύπρου κα. Laura Anne Ker-Lindsay ανέφερε ότι «Η Microsoft έχει μια διαρκή δέσμευση με σκοπό την υλοποίηση δραστηριοτήτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, που εξυπηρετούν τις ανάγκες των συνανθρώπων μας σε κοινωνίες σε ολόκληρο τον κόσμο, με στόχο να «δημιουργήσουμε με αποτελεσματικότητα ένα καλύτερο αύριο». Ως Microsoft αναγνωρίζουμε το σπουδαίο έργο το οποίο επιτελούν οι ΜΚΟ στην Κύπρο με σκοπό την στήριξη των διαφόρων κοινοτήτων αλλά και ατόμων που έχουν ανάγκη. Είναι τιμή μας να στηρίζουμε τους Κυπριακούς ΜΚΟ δωρίζοντας όλα τα λογισμικά της Microsoft τα οποία χρειάζονται, μέσω του προγράμματος μας «Cyber Grants», που αποσκοπεί στο να βοηθήσει τους ΜΚΟ έτσι ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικοί, πιο παραγωγικοί, πιο ευέλικτοι για να ολοκληρώνουν με επιτυχία το έργο τους».
 

Δειτε Επισης

«GROW with SAP»: Υιοθετήστε το cloud ERP με τη Supernova
Google: Αλλάζει τις αναζητήσεις στο ίντερνετ με χρήση AI
Smart Solutions και οι νέες δυνατότητες για τους Οργανισμούς στο «Cisco Experience»
Πόλος έλξης για νεοφυείς εταιρείες η Πάφος-Θα εγκατασταθούν άλλες τρεις
Η άνοδος του cloud CRM
Αδειοδότηση για δίκτυα ψηφιακής τηλεόρασης-Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι 10 Ιουνίου
Microsoft: Eπένδυση €4 δις στη Γαλλία για κατασκευή υποδομών cloud και τεχνητής νοημοσύνης
Πώς η ελληνική Kaizen Gaming κατάφερε να βρίσκεται στην κορυφή των εταιρειών GameTech παγκοσμίως
TechIsland Summit 2024: Προωθώντας ένα τεχνολογικό μέλλον για την Κύπρο
Ξεκαθαρίζει η Primetel: Ανανέωση της συμφωνίας διανομής αθλητικού περιεχομένου με τη Cyta