Όχι στη λιτότητα της οικονομίας

Μεταρρυθμίσεις προτείνει ο πρώην Υπουργός Οικονομίας του Λιβάνου, για να βρει η Ευρώπη ξανά τον εαυτό της

Λαμβάνοντας υπόψη τη γήρανση του πληθυσμού, τις αλλαγές στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική και οικονομική γεωγραφία και άλλες που προκύπτουν στο εμπόριο και τις επενδύσεις, η Ευρώπη πρέπει να βρει εκ νέου τον εαυτό της.

Απαιτούνται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και όχι απλώς λιτότητα, νέα τραπεζική και χρηματοπιστωτική αρχιτεκτονική,  προσανατολισμός προς αναδυόμενες αγορές, καθώς και μεγαλύτερη εμπλοκή με τη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, τον Περσικό Κόλπο και την Ασία.

Τις πιο πάνω εισηγήσεις αναλύει ο δρ Nasser H. Saidi, ο οποίος διετέλεσε Υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας του Λιβάνου, στο 4ο Limassol Economic Forum, που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Four Seasons Λεμεσού.

Ποιος είναι
Ο δρ Saidi, με εξαίρετο βιογραφικό, θεωρείται ένας από τους 50 πιο σημαντικούς Άραβες στον κόσμο. Είναι μέλος της Περιφερειακής Συμβουλευτικής Ομάδας του ΔΝΤ για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική και της Συμβουλευτικής Ομάδας Ιδιωτικού Τομέα του Παγκόσμιου Φόρουμ για την Εταιρική Διακυβέρνηση, που αποτελεί θεσμικό όργανο της Παγκόσμιας Τράπεζας και πρωτοστατεί στις διεθνείς μεταρρυθμίσεις του τομέα της εταιρικής διακυβέρνησης. Διετέλεσε, επίσης, μέλος της Επιτροπής του ΟΗΕ για την Αναπτυξιακή Πολιτική. Εκτός από υπουργός ήταν και ο πρώτος Υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Λιβάνου. Έγραψε σειρά βιβλίων και έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις. Υπήρξε ιδιώτης τραπεζίτης και υπηρέτησε ως οικονομικός σύμβουλος και διευθυντής σε αριθμό κεντρικών τραπεζών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε Αραβικές Χώρες, στην Ευρώπη, την Κεντρική και τη Λατινική Αμερική. Εργάστηκε, επίσης, ως ανώτατος οικονομολόγος στο Διεθνές Οικονομικό Κέντρο του Ντουμπάι (Dubai International Financial Centre-DIFC). Εκεί παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες στρατηγικής και ανέλαβε μια σειρά από εκδόσεις, για να προωθηθεί το DIFC διεθνώς. Συνέβαλε, επίσης, τα μέγιστα στο να αναπτυχθούν οι σχέσεις του Ντουμπάι με διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και διεθνή χρηματοοικονομικά κέντρα. Σήμερα είναι πρόεδρος του Nasser Saidi & Associates, που ίδρυσε ο ίδιος.  

Το φόρουμ
Οργάνωση: Περιοδικό IN Business και ΙΜΗ. Συνεργασία: London School of Economics and Political Science και Cyprus LSE Alumni Association. Χορηγοί: Andreas Neocleous & CO LLC, Deloitte. Στηρίζουν: Cyprus Shipping Chamber, Δήμος Λεμεσού, Εμπορικό και Βιομηχανικό  Επιμελητήριο Λεμεσού. Χορηγός Επικοινωνίας: Περιοδικό Gold.

Για περισσότερες πληροφορίες και κόστος συμμετοχής, ΙΜΗ: Τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820, events@imhbusiness.com., www.imhbusiness.com  


 

Δειτε Επισης

Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς που διοργάνωσαν ΤΕΠΑΚ-EBEA
Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)