ΚΟΤ: Ημερίδα για τα τοπικά προϊόντα
09:23 - 16 Οκτωβρίου 2013
Επιτυχία σημείωσε η ημερίδα του ΚΟΤ με θέμα «Τουρισμός και Τοπικά Προϊόντα - Καλές προοπτικές οριζόντιας δικτύωσης» που πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2013 στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία.
Κύριος στόχος της ημερίδας ήταν να μελετηθούν τρόποι σχεδιασμού, προγραμματισμού και υλοποίησης των δράσεων τόσον του ΚΟΤ, όσον και του Τμήματος Γεωργίας, προς μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση, διαχείριση και προώθηση της τοπικής παραγωγής και γαστρονομίας.
Στον εισαγωγικό χαιρετισμό της, η διευθύντρια τουρισμού κα Αννίτα Δημητριάδου ανέφερε: «Το θέμα της ημερίδας εντάσσεται πλήρως στη Στρατηγική Τουρισμού 2011 – 2015 που ετοιμάστηκε από τον ΚΟΤ η οποία θέτει την ποιότητα μεταξύ άλλων συστατικών ως έναν από τους κυριότερους στόχους της. Αποδεικνύει επίσης έμπρακτα τη δέσμευση μας να προχωρήσουμε από τις εξαγγελίες στα έργα και να καταστήσουμε τον τόπο μας ένα ανταγωνιστικό, ποιοτικό προορισμό που σέβεται τις αρχές της αειφορίας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα».
Η Ημερίδα διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Τμήματος Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος.
Στην ημερίδα έγιναν παρουσιάσεις από την κυρία Margareta Reichsthaler, Πρόεδρο του Συνδέσμου ‘Region of Delight Austria’ τον κύριο Franz Bertl , αναπληρωτή Πρόεδρο του Προγράμματος ‘Region of Delight’, την πρόεδρο της Οργάνωσης ‘Best Austria Hospitality’ κα Eveline Bimminger και την κυρία Ζωή Νόβακ, Σύμβουλο σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω Γαστρονομικού Τουρισμού.