CIPA: Εξορμήσεις για αποκατάσταση εικόνας

Με εξορμήσεις στο Λονδίνο, την Ουκρανία και την Ινδία εντατικοποίησε ο Κυπριακός Οργανισμός Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA) το πρόγραμμα στοχευμένων δράσεων στο εξωτερικό, με στόχο την αποκατάσταση της εικόνας της Κύπρου ως αξιόπιστου επενδυτικού προορισμού και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Ηνωμένο Βασίλειο- Λονδίνο
Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Χάρης Παπαχαραλάμπους βρέθηκε πρόσφατα στο Λονδίνο, όπου πραγματοποίησε διάφορες επαφές. Μεταξύ άλλων, έδωσε συνέντευξη στην εταιρεία παραγωγής “Glude TV”, η οποία ετοιμάζει φιλμάκι που θα προβληθεί σε κινηματογράφους της Ασίας, για την προώθηση της αγοράς κατοικιών στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου. Συναντήθηκε, επίσης, με τον κ. Andrew Frazer, πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού “Invest in Britain”, καθώς και με τον Πρόεδρο του Συμβουλευτικού Οίκου FTI, ο οποίος συνεργάζεται με τον CIPA στο θέμα της διαχείρισης της γενικής εικόνας της Κύπρου στο εξωτερικό. O κ. Παπαχαραλάμπους είχε ακόμη συνάντηση με διευθυντικά στελέχη του Συνδέσμου Βρετανικών Επιχειρηματικών/Επενδυτικών Κεφαλαίων (British Venture Capital Association) για πιθανή συνεργασία και προώθηση επενδυτικών ευκαιριών προς τα μέλη του.

Ουκρανία- Ντονέτσκ και Λούγκανσκ
Επίσης, ο Ανώτερος Λειτουργός του Οργανισμού Λευτέρης Σ. Ελευθερίου συμμετείχε πρόσφατα σε αποστολή του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) στην Ουκρανία, όπου παρουσίασε στα αντίστοιχα Επιμελητήρια των ουκρανικών πόλεων Ντονέτσκ και Λούγκανσκ, τα ελκυστικά χαρακτηριστικά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που συγκεντρώνει η Κύπρος, ως επενδυτικός προορισμός. Ο κ. Ελευθερίου αναφέρθηκε εκτενώς στους διάφορους τομείς στους οποίους η Κύπρος διαθέτει προοπτικές ανάπτυξης, όπως η ναυτιλία, η ενέργεια, ο τουρισμός, τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, η οπτικοακουστική βιομηχανία, η έρευνα και η καινοτομία και οι επαγγελματικές υπηρεσίες. Παρουσίασε, επίσης, το νέο branding του Οργανισμού, το οποίο επικεντρώνεται γύρω από την ιδέα “Invest in Cyprus; Invest in Us”. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη παρουσίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ντονέτσκ , έγινε παρουσία των Κυπρίων Βουλευτών Λευτέρη Χριστοφόρου και Γιώργου Βαρνάβα.

Ινδία- Νέο Δελχί και Βομβάη
Επιπλέον, αντιπροσωπεία του CIPA συμμετείχε σε αποστολή του ΚΕΒΕ στην Ινδία, όπου παρουσίασε στο Επιμελητήριο του Νέου Δελχί, τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού. Πραγματοποιήθηκαν, παράλληλα, συναντήσεις με εκπροσώπους Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, όπως οι Times of India και FinancialExpress, καθώς και με τον Γενικό Διευθυντή του Indian Film Industry Association. Εξάλλου, με πρωτοβουλία του CIPA, διοργανώθηκε δεξίωση στην οικία της Ύπατης Αρμοστού της Κύπρου, όπου παρευρέθηκαν Ινδοί δημοσιογράφοι, μέλη της αποστολής του ΚΕΒΕ και ο Έλληνας Πρέσβης. Παρόμοιας φύσης συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και στην ινδική πόλη Βομβάη, κυρίως με παράγοντες της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, επιδιώκοντας την ευρύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα αυτό. Στις επαφές, οι δύο πλευρές εξήραν τις πολύ καλές σχέσεις που διατηρούν οι δύο χώρες σε πολιτικό επίπεδο, εκφράζοντας την επιθυμία όπως αυτές επεκταθούν και στον επιχειρηματικό τομέα. Επιπλέον, έγιναν αναφορές στη συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας, η οποία εξυπηρετεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα και των δύο πλευρών.
 

Δειτε Επισης

Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς που διοργάνωσαν ΤΕΠΑΚ-EBEA
Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)