Hermes: Αισιοδοξία για 100χιλ. νέους επιβάτες το 2014

Για άλλη μια χρονιά, υψηλόβαθμη αντιπροσωπία της Hermes Airports συμμετείχε στις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου δικτύωσης εκπροσώπων αεροπορικών εταιρειών, αεροδρομίων και κρατικών αξιωματούχων, «Routes World». Το συνέδριο, το οποίο ολοκλήρωσε τις εργασίες του την περασμένη εβδομάδα, έλαβε χώρα στο Λας Βέγκας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πέραν της παρουσίας αντιπροσώπων της Hermes, το παρόν τους στο συνέδριο, έδωσαν επίσης ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Δρ. Στέλιος Χειμώνας, καθώς και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Αλέκος Ορουντιώτης. Η παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κυβέρνησης στο συνέδριο, σημειώνεται, παρήγαγε θετικά σχόλια από  τις αεροπορικές εταιρείες οι οποίες εξέλαβαν την κίνηση αυτή, ως μια σαφή ένδειξη της βούλησης και αποφασιστικότητας της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου να προχωρήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.  

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, συμμετείχε σε ανοικτή συζήτηση για το μέλλον του τουρισμού σε σχέση με την ευρύτερη παγκόσμια οικονομική κρίση και παρουσίασε σημαντικές πτυχές της ευρύτερης στρατηγικής αναπτύξης του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου. Η  Κυπριακή αντιπροσωπία πραγματοποίησε περίπου είκοσι συναντήσεις με αεροπορικές εταιρείες δημιουργώντας έτσι αξιόλογες προοπτικές για τη νέα χρονιά και το μέλλον γενικότερα.  

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ανακοίνωση της Hermes, τέσσερις αερογραμμές βρίσκονται πλέον σε προχωρημένο στάδιο διαβουλεύσεων με τις αρμόδιες αρχές, για έναρξη δρομολογίων από και προς την Κύπρο, γεγονός το οποίο μπορεί να επιφέρει άλλες 100.000 επιπρόσθετους επιβάτες για το 2014. Επίσης, διεξήχθησαν προκαταρκτικές συζητήσεις με αεροπορικές εταιρείες οι οποίες σήμερα δεν εκτελούν πτήσεις προς την Κύπρο και θα μπορούσαν  να οδηγήσουν σε αξιοποίηση σημαντικών αγορών όπως είναι αυτές του Καζακστάν, της Κίνας, της Ρωσίας, κ.λπ.

Στη διάρκεια των εργασιών του ετήσιου συνεδρίου «Routes World», η Hermes, γιόρτασε τη σύνδεση του Αεροδρομίου Λάρνακας με το Αεροδρόμιο του Λίβερπουλ, το οποίο διαχειρίζεται ο όμιλος Vantage και είναι ένας εκ των μετόχων της Hermes. Οι πτήσεις από και προς το Λίβερπουλ αρχίζουν το Νοέμβριο του 2013.

«Όλα τα σημαντικά συμπεράσματα καθώς και οι προοπτικές που διανοίγονται ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης εκπροσώπησης της Κύπρου στο συνέδριο «Routes», θα αποτελέσουν αντικείμενο περαιτέρω μελέτης και αξιολόγησης, στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχουν ορισθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, με τη συμμετοχή  όλων των αρμόδιων φορέων, όπως της Hermes, του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και του αρμόδιου Υπουργείου».
 

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)
Ανακαλύψτε τις στρατηγικές προστασίας του Οργανισμού σας στον ψηφιακό κόσμο