Powered by

Λαγκάρντ: Δεν ζητήθηκαν νέα μέτρα από την Ελλάδα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δεν ζήτησε από την Ελλάδα να λάβει νέα μέτρα ή να προβεί σε σαρωτικές περικοπές μισθών και συντάξεων, δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Η κ. Λαγκάρντ είπε ότι το Ταμείο θα αναμένει να δει πώς οι τρέχουσες περικοπές, οι μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα ιδιωτικοποίησης λειτουργούν προς την κατεύθυνση της μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Εν μέσω δημοσιευμάτων στα ελληνικά ΜΜΕ ότι το ΔΝΤ ζητεί από την Αθήνα να λάβει πρόσθετα μέτρα για την επίτευξη επιπλέον εξοικονομήσεων ύψους €6,7 δισεκατομμυρίων, η κ. Λαγκάρντ είπε ότι είναι «πρόωρη» η συζήτηση για νέα μέτρα.

«Αν τα νέα μέτρα είναι αναγκαία, μπορώ να σας πω ένα πράγμα : δεν πρόκειται να είναι υπό τη μορφή πρόσθετων φορολογικών μέτρων και δεν θα είναι οριζόντιες, χωρίς να κάνουν διάκριση σε περικοπές μισθών και συντάξεων", πρόσθεσε.

Η τρόικα άρχισε την επανεξέταση της προόδου της Ελλάδας σχετικά με τις δεσμεύσεις που έλαβε η χώρα στα μέσα Σεπτεμβρίου για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά «διέκοψε» την αξιολόγηση στο τέλος του μήνα, λόγω "τεχνικών" θεμάτων, αυξάνοντας τις ανησυχίες για προβλήματα στη διαδικασία.

Ωστόσο, η κ. Λαγκάρντ είπε ότι είναι πολύ νωρίς να εκτιμηθεί το αποτέλεσμα της αξιολόγησης, λέγοντας ότι η ομάδα της Τρόικας θα επιστρέψει στην Αθήνα στα τέλη αυτού του μήνα.

Είπε ακόμη ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα «κάνει το καλύτερο" αυτό το έτος, ακόμη και αν υπάρξει πλεόνασμα από το τέλος του 2013, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΔΝΤ.

Τέλος, η κ. Λαγκάρντ διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει λόγος να αμφιβάλει κανείς ότι τα ευρωπαϊκά μέλη της τρόικας θα μείνουν πιστά στη δέσμευσή τους να στηρίξουν την Ελλάδα.

Δειτε Επισης

Τι σηματοδοτεί η πρόταση εξαγοράς του ελληνικού χρηματιστηρίου από τη Euronext-Το παρασκήνιο και τα επόμενα βήματα
Οι τέσσερις κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία και η ανησυχία για ενδεχόμενη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
Οι δύο μεγάλοι φόβοι των επιχειρηματιών στην Ελλάδα-Τι δείχνει έρευνα
BofA: Προοπτικές ανόδου για τις ελληνικές τράπεζες με αιχμή τη Eurobank…Οι νέες τιμές-στόχοι
Πρωτογενές πλεόνασμα €5,34 δις και υπέρβαση στόχων στην Ελλάδα το πεντάμηνο
Το ΕΚΠΑ στα κορυφαία Πανεπιστήμια παγκοσμίως-Νέα τριπλή διάκριση
Ο MSCI αναβαθμίζει την Ελλάδα-Ένα βήμα πιο κοντά στις developed markets
Πώς οι δασμοί Τραμπ θα πλήξουν την ελληνική οικονομία-Τα τρία σενάρια της Τράπεζας της Ελλάδος
Σημαντική άνοδος κατά 5,6% στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά τον Μάιο
Τι προβλέπουν 26 οίκοι για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας