powered by

Εκδίδονται άδειες οικοδομής αλλά δεν ανεγείρονται ακίνητα

Αύξηση 31,6%, στις 782, σημείωσε ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν από τις δημοτικές αρχές και τις επαρχιακές διοικήσεις τον Οκτώβριο του 2012, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2011, με τις οικιστικές μονάδες που προβλέπονται να ανεγερθούν να μειώνονται, ωστόσο, κατά 23,9%, στις 469, από 617 τον Οκτώβριο του 2011.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τρίτη η Στατιστική Υπηρεσία, η συνολική αξία των αδειών αυτών έφθασε τα €172,6 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας αύξηση €2,04 εκ. σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2011.

Ωστόσο, το συνολικό εμβαδόν των αδειών μειώθηκε στις 126,5 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, από 180.757 τον Οκτώβριο του 2011. Με τις άδειες αυτές προβλέπεται να ανεγερθούν 469 οικιστικές μονάδες.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2012 εκδόθηκαν 6.147 άδειες οικοδομής, παρουσιάζοντας μείωση 3,1% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2011.

Η συνολική αξία των αδειών αυτών μειώθηκε κατά 21,5% και το συνολικό εμβαδόν κατά 32,9%. Ο αριθμός των οικιστικών μονάδων παρουσίασε μείωση της τάξης του 36,2%.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, οι άδειες οικοδομής συνιστούν σημαντική ένδειξη για τη μελλοντική δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα.

Δειτε Επισης

Προχωρά το σχέδιο «ΚτίΖΩ»-Υπό κατεδάφιση 20 πολυκατοικίες, προβλήματα με ενοίκους στο Στρόβολο
Μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές για την μεγάλη βραδιά των IN Business Awards 2024 (pics)
STEAM: Ραγδαία αναπτυσσόμενοι τομείς, αλλά κατά πολύ ανδροκρατούμενοι...Τα ευρήματα της έρευνας «SheSTEAM»
Πάει για εξαγορά του ιατρικού κέντρου «Εδέμ» η Πολυκλινική Υγεία-Η κοινοποίηση στην ΕΠΑ
Μαρία Τσιάκκα: Κουλτούρα πολυφωνίας και συμπερίληψης στην Cyta, όχι απλώς ως σύνθημα αλλά ως πράξη
Ανδρέας Νεοκλέους: Κατακόρυφη αύξηση της ισότιμης συμμετοχής γυναικών στη διευθυντική ομάδα της Cyta
Δημόσια Έργα: Το ΤΑΥ αρμόδιο για μονιμοποίηση δρόμου κάτω από τη γέφυρα Καλαβασού
Frou Frou: Βλέπει σημαντική μείωση στις τιμές κακάο μέχρι τέλος 2025-Η εκτίμηση για τις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου
Ρευστότητα στην οικονομία με τον νέο δανεισμό στα ύψη-Οι καταθέσεις σε Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική
Και εγένετο ξανά Σύνδεσμος Κατασκευαστών Έτοιμου Σκυροδέματος...Δεν θα ασχολείται συλλογικά με τα εργασιακά