Powered by

ING: Αβέβαια τα δεδομένα στον κόσμο και το 2013

Οι χρηματοπιστωτικές αγορές και το οικονομικό κλίμα παραμένουν αβέβαια, δήλωσε ο Jan Hommen, διευθύνων σύμβουλος της ING Group, στην ομιλία του για το νέο έτος.
 
Κοιτώντας πίσω στο 2012, η ING έχει λάβει πολλά μέτρα για την μείωση του ρίσκου, δήλωσε ο Hommen, αλλά υποστήριξε επίσης ότι «πρέπει να συνεχίσουμε την ευθυγράμμιση της δομής κόστους με ένα πιο λιτό λειτουργικό περιβάλλον, καθώς επίσης αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες που περιλαμβάνουν υψηλότερο ρυθμιστικό κόστος και τον ολλανδικό τραπεζικό φόρο».
 
Η μείωση του ρίσκου, σε συνδυασμό με το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, «έχει ασκήσει πιέσεις τόσο στις τράπεζες όσο και στη διαχείριση επενδύσεων/ασφαλίσεων», δήλωσε ο Hommen. Πρόσθεσε ακόμη ότι «το κόστος του ρίσκου για την τράπεζα έχει αυξηθεί εξαιτίας της οικονομικής επιβράδυνσης και δεν προβλέπεται μια άμεση βελτίωση».
 
Ο Hommen σχολίασε ότι το 2012 ήταν ένα σχετικά καλό έτος για όλους στην ING, στη διάρκεια του οποίου δεν επιτεύχθηκαν όλοι οι στόχοι. Για παράδειγμα τόνισε ότι «στην αρχική συμφωνία αναδιάρθρωσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η προσδοκία ήταν ότι το 2013 θα σηματοδοτούσε το τέλος της αναδιάρθρωσής μας και τον τελικό διαχωρισμό μεταξύ της διαχείρισης των τραπεζών και των επενδύσεων/ασφαλειών. Δεν αποτελεί μυστικό ότι οι τράπεζες δεν ακολούθησαν, και έχουμε συμφωνήσει παράταση του χρονικού ορίζοντα με την Κομισιόν».
 

Δειτε Επισης

Βιλερουά: Δεν βλέπει μεγάλο πληθωριστικό «χτύπημα» από τους δασμούς του Τραμπ
Τι σημαίνει η επιστροφή Τραμπ για τις αποδόσεις των ομολόγων και τα νομίσματα
Bitcoin: Έσπασε το φράγμα των 95.000 δολαρίων λόγω του «φαινομένου Τραμπ»
Βρετανία: Απροσδόκητη αύξηση του πληθωρισμού στο 2,3% τον Οκτώβριο
Morgan Stanley: Φρένο στην ανάπτυξη και πληθωρισμός από τους δασμούς Τραμπ
Ράντι Ντούρμπαντ: Oι οργανισμοί μάρκετινγκ προορισμών πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τη στρατηγική τους
ΕΚΤ: Ντε Γκίντος και Νάγκελ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την παγκόσμια οικονομία
Goldman Sachs: Η τιμή του χρυσού θα φτάσει τις $3.000 το 2025
Ισραήλ: Ξεπέρασε τις προσδοκίες η ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου
Η Βρετανία θέλει να γίνει η παγκόσμια πρωτεύουσα των κρυπτονομισμάτων