Powered by

Νέο αεροδρόμιο Βερολίνου: Από αναβολή σε αναβολή

Το άνοιγμα του νέου αεροδρομίου της γερμανικής πρωτεύουσας θα καθυστερήσει περαιτέρω, τουλάχιστον μέχρι το 2014, εξαιτίας των συνεχιζόμενων κατασκευαστικών προβλημάτων, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Bild Zeitung.
 
Το άρθρο επικαλείται εσωτερικά έγγραφα που εστάλησαν από την εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου, Flughafen Berlin Brandeburg GmbH στους κατασκευαστές, στα οποία αναφέρει ότι δεν θα τα καταφέρουν να είναι έτοιμοι στις 27 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, όπως αναμενόταν. Η εταιρεία δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για κάποιο σχόλιο.
 
Σύμφωνα με το άρθρο της Bild, η καθυστέρηση μπορεί να καταλήξει σε επιπλέον κόστος εκατοντάδων εκατ. ευρώ. Το νέο αεροδρόμιο, το οποίο πρόκειται να αντικαταστήσει τα δύο που υπάρχουν ήδη και εξυπηρετούν το Βερολίνο, υποτίθεται ότι θα λειτουργούσε ήδη από τον Ιούνιο του 2012, αλλά έχει αναβάλλει την έναρξη λειτουργίας του επανειλημμένως, εξαιτίας κατασκευαστικών προβλημάτων και ανησυχιών για την ασφάλεια.
 
Το γερμανικό δημόσιο ελέγχει το 26% της εταιρείας διαχείρισης του αεροδρομίου, και τα ομόσπονδα κρατίδια του Βερολίνου και του Βρανδεμβούργου κατέχουν από 37% το κάθε ένα.
 

Δειτε Επισης

Χρυσός: Κοντά σε νέο υψηλό με ώθηση από τα αδύναμα στοιχεία των ΗΠΑ-Άλμα στα $3.100 «βλέπει» η Goldman Sachs
Γερμανία: Η επόμενη ημέρα των εκλογών και οι προκλήσεις για την οικονομία
Οι δαπάνες για την άμυνα θα αποδυναμώσουν το πιστωτικό προφίλ της Ε.Ε. προειδοποιεί ο Scope
Γαλλία: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2023 ο σύνθετος δείκτης PMI
Γερμανία: Σε υψηλό εννέα μηνών ο σύνθετος δείκτης PMI το Φεβρουάριο
Βρετανία: Αύξηση στις λιανικές πωλήσεις με ώθηση από τον κλάδο τροφίμων
FT: Τι σχεδιάζει η Ε.Ε. για τις εισαγωγές σε τρόφιμα στα «βήματα» του Τραμπ
Σημάδια ανάκαμψης στην ευρωπαϊκή αγορά IPOs μετά τη δύσκολη εκκίνηση του 2025
Πώς η στρατηγική του Τραμπ επηρεάζει τις κεντρικές τράπεζες στις αναδυόμενες οικονομίες
Βρετανία: Σε νέο χαμηλό η καταναλωτική εμπιστοσύνη