Powered by

Henkel: Ξανά παραγωγή στην Ελλάδα

Επαναφορά της παραγωγής της στην Ελλάδα, μετά από διαπραγμάτευση με τη μητρική πολυεθνική, προτάσσοντας την ανταγωνιστικότητα αλλά και την ευελιξία που της παρέχει αυτή η επιλογή, ανακοίνωσε επισήμως η διοίκηση της Henkel Hellas.

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής θυγατρικής κ. Κώστας Φαλτσέτας, υποστήριξε πως μέσω της συμφωνίας με την ελληνική Rolco, η οποία αναλαμβάνει την παραγωγή των επώνυμων σημάτων της πολυεθνικής, δίνεται πλεονέκτημα κόστους και ευελιξίας, σε μια περίοδο που μαίνεται πόλεμος τιμών και ισχυρός ανταγωνισμός.

Εξήγησε πως μετά την αναγκαστική παύση συνεργασίας με τον όμιλο Alapis, η παραγωγή των επώνυμων απορρυπαντικών της Henkel μεταφέρθηκε στην Ιταλία. H ελληνική διοίκηση ωστόσο επέμεινε στα πλεονεκτήματα επιστροφής στην Ελλάδα, και κατάφερε να συμβληθεί με την ελληνική βιομηχανία απορρυπαντικών Rolco.

Η μεταξύ τους συμφωνία προβλέπει την παραγωγή των επώνυμων σημάτων της Henkel για Ελλάδα και Κύπρο, και ήδη το 75% του συνολικού όγκου παράγεται εγχωρίως με στόχο να αγγίξει το 90%-95% άμεσα.

Η καταρχήν συμφωνία ενδέχεται δε να επεκταθεί και στο επίπεδο των εξαγωγών για την κάλυψη και άλλων περιοχών ενδιαφέροντος της Henkel.

Ειδικότερα, η Rolco αναλαμβάνει να παράγει 7 εκατ. τεμάχια ετησίως για την Ελλάδα και 2,5 εκατ. τεμάχια για την Κύπρο, τα οποία αφορούν σε 100 διαφορετικά προϊόντα, που ανήκουν στις πέντε βασικές κατηγορίες απορρυπαντικών της Henkel, με κυριότερες τις φίρμες Dixan, Neomat, Persil, Bref.

Σύμφωνα με τον κ.Φαλτσέτα, τα κριτήρια επιστροφής στην Ελλάδα, ήταν αφενός το ανταγωνιστικό κόστος παραγωγής-το οποίο αφαιρουμένων των μεταφορικών διαμορφώνεται έστω οριακά χαμηλότερο- και αφετέρου η ευελιξία.

Ειδικότερα, ανέφερε πως διευκολύνετε η δυνατότητα λαναρίσματος και προώθησης προϊόντων- που λόγω μικρού τονάζ δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν από ξένα κέντρα παραγωγής – δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στη Henkel Hellas να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, η οποία την τελευταία τριετία έχει γίνει εξόχως ανταγωνιστική.

από euro2day
 

 

Δειτε Επισης

Στις αγορές με δεκαετές ομόλογο το ελληνικό δημόσιο-Στόχος η άντληση €250 εκατ.
Πώς θα κινηθεί η ελληνική οικονομία έως το 2028
Moody’s: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας-Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο Ba1
Ελκυστικό το... story των ελληνικών τραπεζών-Οι θετικές προοπτικές για τον κλάδο
Από ευνοϊκότερο έδαφος ξεκινά το 2025 για την ελληνική οικονομία και τον προϋπολογισμό
DBRS: Αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές για τις καταθέσεις Eurobank και Εθνικής
DBRS Morningstar: Η βελτίωση των τραπεζών ενισχύει την αξιολόγηση της Ελλάδας
Εξαγορά της MT ATE από την METKA-Στα €14 εκατ. το τίμημα για το 100% των μετοχών
Μπάμπης Βωβός: Η συνέχεια των σφυριών και η… μη διαδοχή στη «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική»
Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη από την 88η ΔΕΘ-Σειρά μέτρων για μισθούς, συντάξεις και επιχειρηματικότητα