Συνεχίζονται οι πιέσεις στο ολλανδικό real estate

Η πτώση στις τιμές των ακινήτων στην Ολλανδία συνεχίστηκε τον Δεκέμβριο με μειωμένο ρυθμό, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.
 
Συγκεκριμένα, οι τιμές υποχώρησαν 6,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011, ποσοστό μικρότερο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Το Νοέμβριο οι τιμές υποχώρησαν 6,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011.
 Από το αποκορύφωμα τους το 2008, οι τιμές έχουν υποχωρήσει 16,6% επιστρέφοντας στα επίπεδα των αρχών του 2004.
 
Η πτώση των τιμών έχει επηρεάσει σημαντικά την ολλανδική οικονομία καθώς τα νοικοκυριά έχουν σφίξει τις ζώνες τους ώστε να αποπληρώσουν  τα δάνειά τους. Τα νοικοκυριά στην Ολλανδία είναι ανάμεσα στα πιο χρεωμένα στην Ευρώπη λόγω των υψηλών χρεών σε ενυπόθηκα δάνεια.
 

Δειτε Επισης

Το InBusinessNews στους χώρους του παλαιού ΓΣΠ-Eντατικές εργασίες και στην τελική ευθεία το έργο των €27 εκατ. (pics)
Gordian: Μοναδικές ευκαιρίες για αγορά ακινήτων σε πραγματικά προνομιακές τιμές
Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων: Γιατί είναι τόσο καίριος ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα στην οικονομική διπλωματία
Αλέξης Βαφεάδης: Νέος εργολάβος για τον δρόμο Πάφου-Πόλεως τον Σεπτέμβριο...«Δεν έχουμε χάσει λεφτά»
Οικιστική ανάπτυξη €10 εκατ. από την Celicandia στην Πέγεια
Μοναδικές ευκαιρίες για οικιστικά ακίνητα από την Altamira Real Estate
Κ. Κωνσταντή: Απαιτούνται γενναίες αποφάσεις και τομές για τα έργα του δημοσίου
Άμεσο τερματισμό των βραχυχρόνιων μισθώσεων ζητά το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών
Μ. Λάμπρου: Το δεύτερο εξάμηνο του 2026 αρχίζουν τα έργα για τον δρόμο Τάφοι των Βασιλέων-Κόλπος των Κοραλλίων
Σε αλματώδη πορεία η αδειοδότηση μη οικιστικών κτιρίων-Μεγαλύτερης αξίας και έκτασης