Powered by

Ελλάδα: "Εύκολα" τα 9.2δις

Το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 9,2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα δίνει τη Δευτέρα το Eurogroup. Πρόκειται για το πρώτο Eurogroup, μετά από καιρό, στο οποίο η Ελλάδα δεν θα βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων. Το ενδιαφέρον θα περιστραφεί κυρίως στη διαδοχή του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, από τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Από τα 9,2 δισ. ευρώ τα 7,2 δισ. ευρώ αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα 2 δισ. ευρώ, τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού. Την εκταμίευση έχει ήδη εισηγηθεί το Euro working group και, γενικότερα, τα θέμα της δόσης έχει «οριστικοποιηθεί επί της ουσίας», όπως σημείωσε αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

«Την περασμένη εβδομάδα, η Ελλάδα νομοθέτησε με επιτυχία τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και μαζί με άλλες αποφάσεις, ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων, ύψους 9,2 δισ. ευρώ» δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Δειτε Επισης

Υδρογονάνθρακες: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το οικόπεδο νότια της Πελοποννήσου, ενδιαφέρον από Chevron
Στο 3,1% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο-Η σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρωζώνη
Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τις επενδυτικές προτεραιότητες ESG των επιχειρήσεων στην Ελλάδα
Εντυπωσιακή άνοδος της αγοράς πολυτελών ακινήτων στην Ελλάδα-Οι λόγοι του επενδυτικού ενδιαφέροντος
Έσπασε τα ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός το 2024-36 εκατ. επισκέπτες και σχεδόν 22 δισ. έσοδα
Ταμείο Ανάκαμψης: Το deadline του 2026 και το 18μηνο των προκλήσεων για την ελληνική οικονομία
Πρωτογενές πλεόνασμα δύο δις ευρώ τον Ιανουάριο στην Ελλάδα
Ελληνικές τράπεζες: Η ώρα των οικονομικών αποτελεσμάτων με επίκεντρο τα μερίσματα
Στο 2,7% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο-Αύξηση 31,6% στις αερομεταφορές και 26,5% στο αέριο
Στα 12,1 δις ευρώ ο τζίρος των ελληνικών σούπερ μάρκετ το 2024-Τι άλλαξε στις πωλήσεις