Στο 1,41 η τιμή του γάλακτος

Από τη Δευτέρα (21 Ιανουαρίου) τίθεται σε εφαρμογή το διάταγμα με το οποίο καθορίζεται ανώτατη λιανική τιμή 1.41 ευρώ το λίτρο το γάλα, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, και ανώτατη χονδρική τιμή 1.32 το λίτρο συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Σε δηλώσεις στη Βουλή ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης ανέφερε ότι τις τελευταίες μέρες έγιναν αρκετές διαβουλεύσεις με όλους τους εκπροσώπους της αλυσίδας της παραγωγής - διάθεσης γάλακτος.

Πρόσθεσε ότι με την παρέμβαση του Υπουργείου Εμπορίου, πολλοί κάνουν δεύτερες σκέψεις και επανέλαβε ότι η παρέμβαση του Υπουργείου του εξυπηρετεί το διπλό στόχο, πρώτο το κράτος ως έχει ευθύνη να προστατεύσει τον καταναλωτή και δεύτερο να προστατεύσει την ντόπια παραγωγή.

Ο κ. Συλικιώτης είπε ότι οι απανωτές αυξήσεις θα δημιουργήσουν προβλήματα στη ντόπια παραγωγή πέρα από το γεγονός ότι με την αύξηση στην τιμή του γάλακτος επηρεάζεται ο καταναλωτής.

«Εκδόθηκε το διάταγμα, θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα και θα ισχύει από τη Δευτέρα», προβλέπει ανώτατη λιανική τιμή 1.41 ευρώ το λίτρο συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και ανώτατη χονδρική τιμή 1.32 το λίτρο συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, είπε προσθέτοντας ότι ανάλογα διακυμαίνονται οι τιμές σε σχέση με τις συσκευασίες.

«Με αυτή την παρέμβαση καθηλώνουμε τις τιμές στο σημερινό τους επίπεδο και αποτρέπουμε αλυσιδωτές αυξήσεις που θα οφείλονται στην αύξηση των 4 σεντ που επέβαλε η ΠΟΑ και τη διακήρυξη από τις βιομηχανίες ότι θα επέβαλλαν 9 σεντ αύξηση, που το θεωρούμε παράλογο», συμπλήρωσε ο κ. Συλικιώτης προσθέτοντας ότι «η παρέμβασή μας θα δώσει τη δυνατότητα να γίνουν δεύτερες σκέψεις και να ομαλοποιηθεί η αγορά που αφορά το γάλα».

Δειτε Επισης

ΠΑΣΕΑ: Σε κατασκευαστή και ΤΟΜ η ευθύνη για ανακλήσεις-Η κατάθεση ενώπιον της ερευνητικής για Takata
Σε υπεραγορές και κρεοπωλεία της Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου-Διαβεβαιώνει για την επάρκεια και ποιότητα των προϊόντων
Skroutz.cy: Η νέα καμπάνια «Skroutz.cy: Shop everything» και πού στοχεύει
Πιο ακριβό φέτος το πασχαλινό τραπέζι-Τσιμπιμένες οι τιμές σε κρέατα και λαχανικά
Jumbo: Αυξημένες κατά 6% οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο
Καίει η τιμή του κυπριακού καφέ-Αύξηση 24,6% μέσα σε ένα χρόνο
Η Lidl Κύπρου δίνει πνοή στην ανθρωπιστική βοήθεια
Μ. Αντωνίου: Επάρκεια προϊόντων για το πλούσιο πασχαλινό τραπέζι-Αβεβαιότητα στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω δασμών
ΑΛΦΑΜΕΓΑ & Bean Bar: €300 δώρο σε κάθε εργαζόμενο-To «ευχαριστώ» στο προσωπικό
Το αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης του Kia EV3 προσφέρει πιο ομαλή οδήγηση και αυξημένη αυτονομία