Powered by

Κομισιόν: Καμπάνα 1.4δις για καρτέλ

Πρόστιμα συνολικού ύψους 1,47 δισ. ευρώ επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή επιτροπή στις Philips, LG Electronics, Samsung SDI και τέσσερις ακόμα εταιρείες για τη χειραγώγηση τιμών οθονών (τηλεόρασης και υπολογιστών0 τεχνολογίας CRT.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το μεγαλύτερο πρόστιμο, ύψους 313,4 εκατ. ευρώ, επιβλήθηκε στην Philips, ενώ στην LG Electronics επιβλήθηκε πρόστιμο 295,6 εκατ. ευρώ. Η Κομισιόν επέβαλε πρόστιμο 157,5 εκατ. ευρώ στην Panasonic Corp, στην Samsung SDI 150,8 εκατ. ευρώ, στην Toshiba Corp. 28 εκατ. ευρώ και στη γαλλική Technicolor 38,6 εκατ. ευρώ. Πρόστιμο επιβλήθηκε ακόμα σε δύο κοινοπραξίες της Panasonic.

Αντίθετα στην Chunghwa Picture Tubes της Ταϊβάν, η οποία αποκάλυψε την ύπαρξη των καρτέλ τα οποία λειτουργούσαν σχεδόν δύο δεκαετίες, δεν επιβλήθηκε πρόστιμο. Αξίζει να σημειωθεί πως στην ανακοίνωσή του ο Joaquin Almunia, ο επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού, τονίζει πως τα συγκεκριμένα καρτέλ ήταν τα πιο οργανωμένα για τα οποία διενέργησε έρευνα η Κομισιόν.


Πηγή:www.capital.gr

Δειτε Επισης

Η Ε.Ε. ψάχνει διέξοδο από τους δασμούς του Τραμπ-Τι συζήτησαν οι ευρωπαίοι υπουργοί Εμπορίου
Ευρωζώνη: Επέστρεψε σε αναπτυξιακή τροχιά η επιχειρηματική δραστηριότητα μετά τη δίμηνη συρρίκνωση
Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο ο χρυσός-Νέα ιστορικά υψηλά
Politico: Πόσο εφικτό είναι να κερδίσει ο Τραμπ τους εμπορικούς του πολέμους;
Οι ανταποδοτικοί δασμοί της Κίνας αλλάζουν τις παγκόσμιες ροές LNG
DBRS: Καμπανάκι για σημαντικό οικονομικό σοκ από τον πρώτο γύρο των δασμών Τραμπ
Χρυσός: Νέο ιστορικό υψηλό μετά την ανταλλαγή δασμών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Τι σημαίνει η προσωρινή αναστολή των δασμών Τραμπ-Θα γλιτώσει η Ευρώπη και ο κόσμος έναν εμπορικό πόλεμο;
UBS: Γιατί ο Τραμπ θα επιβάλει σίγουρα δασμούς στην Ευρωζώνη
Αντίποινα από Κίνα με δασμούς 15% σε υδρογονάνθρακες των ΗΠΑ-Δασμοί και στο αμερικανικό εισαγόμενο πετρέλαιο