powered by

Ο Παύλος Σάμιος στην Αποκάλυψη

Η αίθουσα τέχνης Αποκάλυψη παρουσιάζει τον Παύλο Σάμιο, με επιλεγμένα έργα από διάφορους θεματικούς κύκλους, από τις 12 Δεκεμβρίου 2012 μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2013.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 12 Δεκεμβρίου στις 19:30 το βράδυ.

Ο Παύλος Σάμιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948.  Από μικρός ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και το σχέδιο, βοηθώντας παράλληλα τον πατέρα του στο εργαστήριο παπουτσιών που διατηρούσε.

Αγάπησε τη θρησκευτική ζωγραφική που τον κέρδισε από πολύ νωρίς.  Παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου στο Εργαστήρι του Πάνου Σαραφιανού και πέρασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών.  Δάσκαλοι του ήταν ο Νίκος Νικολάου στο Προκαταρκτικό και ο Γιάννης Μόραλης στο Εργαστήριο Ζωγραφικής.  Ο Νίκος Νικολάου είχε ως αρχή το σχέδιο και την παράδοση της αρχαίας ελληνικής τέχνης και ο Γιάννης Μόραλης εισήγαγε τους σπουδαστές του στη σύγχρονη τέχνη.  Σπουδαίοι δάσκαλοι, που τους οφείλει πολλά, όπως επίσης και στον Γιάννη Τσαρούχη.  Είχε την ευκαιρία να τον γνωρίσει στο Παρίσι και να μάθει τόσα πολλά για την ελληνική παράδοση, μέσα από τα μάτια ενός μοναδικού ζωγράφου, που στα πρώτα του έργα τον επηρέασε πολύ. Την ίδια εποχή ήταν στη μοναδική παρέα του «Μαγεμένου Αυλού», όπου ο Μάνος Χατζιδάκις, μάγος του λόγου και γνώστης της ανάγκης των νέων, τους έμαθε να σκέπτονται χωρίς όρια.

Από το 2000 είναι καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.  Έχει ζωγραφίσει με την τεχνική του fresco πολλές μικρές εκκλησίες.

Tην έκθεση στηρίζουν η ΙΜΗ και τα περιοδικά ΙΝ Βusiness και Gold.
 

Δειτε Επισης

Τα Public-Private Partnerships είναι το μέλλον της ανάπτυξης: Μάθετε γιατί στο διεθνές συνέδριο Unlocking Investment Through PPP
Huawei: Ενισχύει την ανάπτυξη ταλέντων στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών στην Κύπρο
Μια διαφορετική συζήτηση μεταξύ των Millenials Entrepreneurs και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Ρυθμιστικές αλλαγές, ανθεκτικότητα και AML στο επίκεντρο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ACIFF
Πώς διαμορφώνεται το μέλλον του λιανεμπορίου στην Κύπρο
Ένα χρυσό και δύο αργυρά μετάλλια κατέκτησε η Κύπρος στα Global Chefs Challenge 2025
Πρότυπα επιχειρηματικότητας: Η περίπτωση της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης
Ξεκινά η διαδικτυακή ψηφοφορία για τα 17α ΙΝ Βusiness Awards
Η Uniteam Group of Companies επιλέγει την OneJar για το σύστημα HR της
Νέα κλινική στον Στρόβολο-Τριώροφο κτήριο με χειρουργική και μονάδα εντατικής θεραπείας