Τράπεζα της Ρωσίας: Ανάπτυξη 3,6% το 2013 στη χώρα

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας εκτιμά ότι η πρόβλεψη για οικονομική ανάπτυξη 3,6% το επόμενο έτος είναι "ρεαλιστική" και δεν σχεδιάζει να κάνει σημαντικές αλλαγές στη νομισματική της πολιτική παρά τους οικονομικούς κινδύνους από την ευρωπαϊκή κρίση, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ρωσίας, Sergei Ignatiev.
 
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin δήλωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι η χώρα θα πρέπει να έχει στόχο οικονομική ανάπτυξη της τάξης του 5% με 6% το  2013 κάτι που οι αναλυτές θεωρούν αδύνατο χωρίς βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και πιο χαλαρή νομισματική πολιτική από την κεντρική τράπεζα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Τράπεζα της Ρωσίας ο Ignatiev σημείωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να συρρικνωθεί ο διάδρομος των επιτοκίων καταθέσεων και δανεισμού.
 
Ερωτηθείς αν η κεντρική τράπεζα σχεδιάζει να διευρύνει το εύρος διαπραγμάτευσης του ρουβλίου όπως έκανε τον περασμένο Δεκέμβριο ο Ignatiev δήλωσε ότι δεν θα συμβεί τις επόμενες ημέρες προσθέτοντας ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα πρέπει να αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους.
 
Ο Ignatiev δήλωσε επίσης ότι ο ετήσιος πληθωρισμός αναμένεται να κορυφωθεί στο 7% τον Ιανουάριο και να συρρικνωθεί στη συνέχεια στο διάδρομο-στόχο μεταξύ 5% και 6% μέχρι τα μέσα του 213.

Δήλωσε επίσης ότι η Τράπεζα της Ρωσίας αναθεώρησε καθοδικά τις εκτιμήσεις της για τις εκροές κεφαλαίων τους πρώτους δέκα μήνες του 2012 και κατέγραψε περίπου 59 δισ. δολ. σε καθαρές εκροές από τον Ιανουάριο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Ο Ignatiev δήλωσε ότι ο υφιστάμενος μηχανισμός για τον υπολογισμό των εκροών δεν είναι ιδανικός αλλά η τράπεζα "είναι αρκετά ικανοποιημένη".  Μελέτη που είδε το φως της δημοσιότητας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έδειξε ότι το επίπεδο των κεφαλαιακών εκροών της Ρωσίας ήταν υπερβολικό καθώς η μέθοδος που χρησιμοποιείται για να το υπολογίσει μετρά τις συγχωνεύσεις και εξαγορές στο εξωτερικό καθώς και τα έσοδα από εξαγωγικές εταιρείες που δεν έχουν μετατραπεί σε ρούβλια.

Δειτε Επισης

Βρετανία: Το δημόσιο χρέος κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ
UBS: Τι να επιλέξουν οι επενδυτές για το δεύτερο εξάμηνο του έτους
Αισθητή επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο
«Χαλινάρι» στις δαπάνες βάζει η Κομισιόν-Επιστρέφει η δημοσιονομική πειθαρχία
Αμετάβλητο στο 5,25% το επιτόκιο της Τράπεζας Αγγλίας παρά την πτώση του πληθωρισμού
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιστρέφει στον στόχο του 2% για πρώτη φορά από το 2021
Χρυσός vs δολάριο: Πώς το πολύτιμο μέταλλο κερδίζει τη μάχη
Στο στόχαστρο των Βρυξελλών η Γαλλία για το δημοσιονομικό έλλειμμα-Βαρίδι το χρέος
Σε χαμηλό 30 ημερών το Bitcoin-Υποχώρησε κάτω από τα $65.000
Πληθωρισμός: Στο 2,4% στην Ελλάδα τον Μάιο του 2024-Στο 2,6% στην ευρωζώνη