Powered by

Την Τετάρτη στην Ελλάδα η δόση των 34,3 δισ.

Μέχρι την Τετάρτη η Ελλάδα θα λάβει την πολυαναμενόμενη δόση των €34,3 δισεκατομμυρίων από την ΕΕ και το ΔΝΤ, δήλωσε την Τρίτη Έλληνας αξιωματούχος, λίγες ώρες μετά την καταβολή μέρους του ποσού τη Δευτέρα.

«Το συνολικό ποσό θα πρέπει να φθάσει μέχρι και την Τετάρτη", δήλωσε αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Η καταβολή των €7 δισεκατομμυρίων έγινε τη Δευτέρα", σημείωσε. Ανέφερε επίσης ότι θα δοθούν άλλα €11,3 δισεκατομμύρια για επαναγορά χρέους και επιπλέον €16 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ".

Μετά την απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών την περασμένη εβδομάδα, επιπλέον €14,8 δισεκατομμύρια από το πακέτο βοήθειας ΕΕ - ΔΝΤ στην Ελλάδα πρόκειται να καταβληθεί στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Η πληγείσα από την ύφεση χώρα χρειάζεται επειγόντως χρήματα για να διευθετήσει την επαναγορά χρέους της ύψους €31,9 δισ., που πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Ελλάδα πρέπει επίσης να προχωρήσει σε ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της που δέχθηκαν τεράστιο πλήγμα στους ισολογισμούς τους την Άνοιξη από την  διαγραφή ελληνικού χρέους, που αποτέλεσε την προηγούμενη προσπάθεια για να τεθεί υπό έλεγχο το τεράστιο δημόσιο χρέος της χώρας.

Δειτε Επισης

Έτοιμη να καταθέσει το έκτο αίτημα εκταμίευσης πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης η Ελλάδα-Το ποσό που διεκδικεί
Eurostat: Σχεδόν οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά μία εβδομάδα διακοπών
Διπλή πίεση για το ελληνικό λιανεμπόριο-Ψάχνει rebound στις εκπτώσεις
Οι ισχυροί ξένοι επενδυτές στο ΧΑ-Από τον Μαρκ Μόμπιους στους Πρεμ Γουάτσα, Τζον Πόλσον και την Unicredit
Μειώθηκαν κατά 4,2% οι τιμές εισαγωγών στην ελληνική βιομηχανία τον Μάιο
FT: Από τον γκρεμό στην ανάκαμψη… Τα μνημόνια, το δραματικό 2015 και η επιστροφή της Ελλάδας σε πλεονάσματα
Ανέβασε ταχύτητα στο 2,8% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο
Στρατηγική επέκταση της DEMO στη Γαλλία με την ίδρυση θυγατρικής εταιρείας
Υψηλότερες του ευρωπαϊκού μέσου όρου οι τιμές πώλησης κατοικιών στην Ελλάδα
2015-2025: Η επώδυνη δεκαετία αποκατάστασης της Ελλάδας… Από την κατάρρευση στην ανταμοιβή